© BELGA

Kimberley Zimmermann mag zich in Roemenië opmaken voor de tweede ronde van het dubbelspel

Kimberley Zimmermann heeft zich dinsdag, aan de zijde van de Hongaarse Anna Bondar, gekwalificeerd voor de tweede ronde (kwartfinales) van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Roemeense Cluj-Napoca (hardcourt/267.082 dollar).

Belga
Bron: BELGA

Zimmermann en Bondar, samen het vierde reekshoofd, versloegen de Italiaanse Sara Errani en de Nederlandse Arantxa Rus in twee korte sets (6-2 en 6-1). De partij duurde nauwelijks 54 minuten.

In de kwartfinales ontmoeten Zimmermann en Bondar de Française Elixane Lechemia en de Britse Olivia Nicholls. Zij klopten in hun eerste ronde de Venezolaanse Andrea Gamiz en de Tsjechische Anna Siskova met 6-4 en 6-3.

Naast Kimberley Zimmermann neemt er met Yanina Wickmayer nog een tweede Belgische deel aan het dubbelspel in Cluj-Napoca. Zij neemt het woensdag, aan de zijde van de Russische Amina Anshba, op tegen de Braziliaanse Ingrid Gamarra Martins en de Russische Yana Sizikova, samen het derde reekshoofd.

Yanina Wickmayer (WTA 83) ging er eerder op de dag in Roemenië in het enkelspel uit tegen de Franse kwalificatiespeelster Alizé Cornet (WTA 104). Die haalde het met 7-5, 4-6 en 6-3.

Magali Kempen en Lara Salden in achtste finales in Engeland

Magali Kempen (WTA-372) en Lara Salden (WTA-513) hebben zich dinsdag allebei voor de achtste finales geplaatst op het ITF-toernooi in het Engelse Edgbaston (40.000 dollar). Kempen won in de eerste ronde met 6-0, 3-6 en 6-3 van de Duitse Carolina Kuhl (WTA-432), Salden met 6-4 en 7-6 (7/5) van Julia Middendorf (WTA-364), ook een Duitse.

Om een plaats in de kwartfinales neemt Kempen het op tegen het Slovaakse derde reekshoofd Dominika Salkova (WTA-206) en geeft Salden het Kroatische vijfde reekshoofd Lea Boskovic (WTA-217) partij. Als beide Belgen ook die tweede horde nemen, staan ze in de kwartfinales tegenover elkaar.

In het dubbelspel treden Kempen en Salden samen als derde reekshoofd aan. De Japanse Ayumi Koshiishi en de Amerikaanse Anna Ulyashchenko zijn de tegenstanders in de eerste ronde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer