Zus en vriendin naar assisen voor moord op Heidi (49) met handicap, die tijdens wandeling in kanaal belandde

© if

Turnhout -

Twee vrouwen zullen zich voor het Antwerpse hof van assisen moeten verantwoorden, voor de moord op Heidi R. (49) uit Turnhout in 2019.

Bron: Eigen berichtgeving

In de nacht van 28 op 29 april 2019 kregen de hulpdiensten een oproep: Heidi R. (49) was tijdens een nachtelijke wandeling in Turnhout in het kanaal beland. De vrouw met een mentale handicap zou plots gestruikeld zijn, en daarbij in het water zijn gevallen. Dat vertelde haar zus Inge R. (50) aan de politie. Ze had haar zus Heidi R. die nacht vergezeld bij haar wandeling. Heidi R. werd uit het water gehaald, maar overleed in het ziekenhuis.

Inge R. had enige tijd voordien de zorg voor haar zus opgenomen. Maar dat viel haar volgens kennissen zwaarder dan verwacht.

De vrouw werd twee weken later aangehouden, toen bleek dat haar zus wurgsporen rond de hals vertoonde. Volgens Justitie zou Inge R. geprobeerd hebben om haar zus te verdrinken. Toen dat niet lukte, zou ze haar gewurgd hebben.

LEES OOK. “Niet één maar twee verdachten voor moord op gehandicapte vrouw.”

Relatie

Begin 2020 werd er nog een tweede verdachte opgepakt door de speurders: Daisy V.M., de partner van Inge R. De vrouw zou haar vriendin Inge R. aangezet hebben tot de moord op Heidi. Dat heeft de vrouw altijd ontkend: “Ik vergeef Inge nooit wat ze over mij verklaard heeft”, zo verklaarde Daisy V.M. in 2020 tegenover deze krant.

Het openbaar ministerie vroeg aanvankelijk om Daisy V.M. buiten vervolging te stellen. Maar de Kamer van Inbeschuldigingstelling besloot dinsdag toch om haar naar assisenhof door te verwijzen.

“Na lange tijd is gebleken dat Daisy een cruciale rol gespeeld heeft”, zegt Romy Geysen, de advocaat van Inge R. “Zonder Daisy zou Heidi nog geleefd hebben. Het is een goeie zaak dat de beide dames worden doorverwezen. Dan kan de jury het volledige verhaal horen, over wat daar gebeurd is.” (cel)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen