© AFP

Koning Charles zwaait emotioneel naar menigte op eerste foto’s na bekendmaking kankerdiagnose

De Britse pers heeft de eerste beelden vastgelegd van koning Charles sinds Buckingham Palace heeft bekendgemaakt dat er kanker is vastgesteld bij de vorst.

mts

De 75-jarige Charles oogde emotioneel uit en zwaaide naar de menigte toen hij samen met koningin Camilla in een Bentley van zijn verblijfplaats Clarence House naar Buckingham Palace werd gereden, waar hij inmiddels is overgestapt in een helikopter die hem naar verwachting naar het landgoed Sandringham brengt om zijn kankerbehandeling voort te zetten.

Dinsdagmiddag arriveerde ‘verloren zoon’ prins Harry al vanuit Californië in het Londense Clarence House om een bezoek te brengen aan zijn vader, een reünie waar al meteen veel om te doen is. Hij bracht ongeveer 45 minuten met zijn vader door voordat Charles naar het paleis vertrok.

Buckingham Palace blijft intussen vaag over de precieze gezondheidstoestand van de Britse vorst. Het enige wat bekend werd gemaakt, is dat de koning kanker heeft. Welke soort kanker of in welk stadium de ziekte zich bevindt, werd niet meegedeeld, al wist de Britse premier Rishi Sunak wel al te melden dat de kanker “in een vroeg stadium” werd opgespoord.

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer