Oost-Vlaamse deputatie zet onderhandelingen tot toetreding pensioenfonds stop na Publifin-affaire

© Belga

Na anderhalf jaar onderhandelen heeft de Oost-Vlaamse deputatie beslist om voor het beheer van haar pensioenreserves niet toe te treden tot het Luikse fonds OGEO Fund. Er was te weinig “helderheid” en “zekerheid” op een aantal cruciale punten, zo blijkt uit een deputatiebesluit

De provincieraad besliste eind 2015 om voor het verdere beheer van zijn pensioenreserves gesprekken aan te gaan met het pensioenfonds OGEO Fund OFP. De raad gaf een machtiging aan de deputatie om de toetredingsmodaliteiten voor te bereiden, maar na anderhalf jaar is er nog steeds geen akkoord.

De deputatie stelt nu voor om het beheer van haar pensioenfonds dan toch zelf voort te zetten, en huurt daarvoor de nodige expertise in. De kostprijs daarvoor wordt overigens lager ingeschat dan de gevraagde beheersvergoeding van OGEO.

OGEO Fund is de laatste jaren uitgegroeid tot het op vier na grootste pensioenfonds van België. Behalve een reeks vastgoedbeleggingen in Brussel, Antwerpen, Zaventem, Nijvel en Jambes, bezit OGEO ook de helft van de aandelen van Land Invest Group. Dat is de Antwerpse projectontwikkelaar waar Oost-Vlaams gedeputeerde Geert Versnick in de nasleep van het failliet van Optima Bank ontslag nam.

De eerder dit jaar in opspraak gekomen intercommunale Publifin is een van de zes leden van OGEO. Onder meer de gevallen PS’er André Gilles nam in maart ontslag uit het pensioenfonds. Stephane Moreau (PS) blijft voorzitter van het directiecomité.

De Oost-Vlaamse provincieraad moet de beslissing van de deputatie eind mei bekrachtigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen