Verwarde twintiger bedreigt ambulanciers en verschanst zich urenlang in woning

Ingelmunster -

Een verwarde man heeft zich dinsdagnamiddag urenlang verschanst in zijn woning in de Weststraat in Ingelmunster. Hij was vooral een gevaar voor zichzelf maar dreigde elke ambulancier neer te steken die in zijn buurt kwam. De politie en speciale eenheden kwamen massaal ter plaatse.

Jonathan Folens

De 28-jarige jongeman uit de Weststraat zou met psychische problemen kampen en was onder invloed van drugs. Een familielid zou daarom dinsdagnamiddag de hulpdiensten verwittigd hebben om de jongeman te helpen. Ambulanciers zochten contact op maar de twintiger weigerde alle hulp. Hij dreigde om hen neer te steken als ze in zijn buurt zouden komen.

Hinder

Daardoor werd de politie erbij gehaald en er volgde een urenlange patstelling. Rond 14.30 uur werd de omgeving afgezet door een grote politiemacht en een brandweerwagen. Die maatregelen veroorzaakten de nodige hinder in de buurt, ook al omdat de woning in kwestie recht tegenover het woonzorgcentrum Maria Rustoord gelegen was. Bezoekers moesten via een zijingang het gebouw verlaten. (Lees verder onder de foto)

Het incident deed zich voor recht tegenover het woonzorgcentrum Maria Rustoord.© jof

Uit voorzorg kwamen enkele medewerkers van nutsmaatschappij Fluvius ter plaatse om de gastoevoer af te sluiten. De inwoners van de straat mochten wel in hun huizen blijven, net als de bewoners van het woonzorgcentrum.

Rond 16.45 uur kwam het bijzonder bijstandsteam van de politiezone Vlas ter plaatse, beter bekend als de Tares (Tactical Respons). Er was immers al even geen contact meer met de verdachte en de politie nam het zekere voor het onzekere. Het was lange tijd onduidelijk of de jongeman alleen thuis was of dat er mogelijk sprake was van een gijzeling. (Lees verder onder de foto)

Het Tares-team van de politiezone Vlas kwam ter plaatse.© jof

Dat laatste bleek uiteindelijk niet het geval te zijn maar de situatie bleef wel aanslepen. Het moment waarop de speciale eenheden met geweld de woning zouden binnendringen, leek steeds dichterbij te komen. Uiteindelijk was het de zus van de verschanste man die redding bracht. Een combi ging haar ophalen en bracht haar ter plaatse om in te praten op haar broer. Dit had duidelijk effect want enige tijd later ging de twintiger gewillig mee met de politie. Rond 19.15 uur, ruim vier uur later, werd de straat terug vrijgegeven.

Pas rond 19 uur gaf de verschanste twintiger zich over.© jof

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen