Gewezen scheidsrechter Alexandre Boucaut spaart Hans Vanaken niet: “Hij heeft een babyface, maar is een van de meest verschrikkelijke spelers in België”

Club Brugge-speler Hans Vanaken heeft de wind van voren gekregen van ex-scheidsrechter Alexandre Boucaut. In het RTBF-programma ‘La Tribune’ meende Boucaut dat “Vanaken kleinzielig is”.

jh

Club Brugge verloor zondag in extremis de topper op Antwerp met 2-1. Na het laatste fluitsignaal kookte het potje over bij Vanaken, die verhaal ging halen bij scheidsrechter Jasper Vergoote en de refs daarbij “f*cking pussies” noemde. Dat leverde hem alsnog een rode kaart op.

Iets wat Boucaut een terechte beslissing vindt. “Die rode kaart was uitstekend. Uitstekend. Vergoote gaf op die manier een cadeau aan alle Belgische scheidsrechters”, aldus Boucaut in ‘La Tribune’. “Met zijn babyface heeft hij misschien de ideale uitstraling, maar eigenlijk is hij een van de meest verschrikkelijke spelers op onze Belgische voetbalvelden. Hij beledigt scheidsrechters. Hij is kleinzielig. Hij is gewoon bijzonder irritant.”

“Het verbaast me wel een beetje, want ik zag dat de psycholoog aanwezig was in het stadion. Maar blijkbaar heeft die nog steeds geen manier gevonden om Vanaken te kalmeren en om hem te leren omgaan met verlies”, klonk het verder.

© BELGA

Boucaut voegt op deze manier een nieuw hoofdstuk toe aan zijn benarde relatie met Club Brugge. Blauw-zwart maakte in 2013, voor de topper tegen Standard, al een statement aan het adres van de scheidsrechter die toen de match in goede banen moest leiden. “Zelfs neutrale waarnemers stelden dat zijn beslissingen tijdens recente ontmoetingen bijzonder noodlottig waren voor ons”, meende Club Brugge destijds.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer