Bekende koppen uit het ‘Jurassic’-universum.© AP

Nieuwe ‘Jurassic’-film wordt een reboot: nieuw verhaal, nieuwe locatie, nieuwe acteurs

Nog een jaar en vier maanden geduld hebben. Niet alleen de releasedatum van de nieuwe Jurassic World-film is bekend, er is ook meer inhoudelijke info.

Enkele weken geleden raakte bekend dat filmstudio Universal Pictures nieuw leven wou blazen in de filmreeks rond de dinosauriërs. Inmiddels is geweten dat de film op 2 juli 2025 in de zalen komt.

David Koepp, de schrijver van de eerste Jurassic Park-film van dertig jaar geleden (maar ook van Spider-Man, Panic room en War of the worlds, red.), heeft een nieuw scenario klaar. Ondertussen is er met David Leitch ook al een regisseur aan boord. Hij is de man achter bekende titels als Deadpool 2, Atomic blonde en John Wick.

Nieuwe cast

Men gaat deze keer voor een reboot. Een compleet nieuw verhaal op een nieuwe plek en met nieuwe cast. Van bekende koppen als Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jeff Goldblum, Laura Dern en Sam Neill is geen sprake. De cast zal snel worden bekendgemaakt.

Inmiddels zijn er zes Jurassic-films gemaakt die wereldwijd zes miljard dollar hebben opgebracht. De recentste Jurassic World-trilogie kwam met elk van de films boven het miljard euro. Daarmee deden deze films het nog beter dan de eerste drie.

(tove )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer