Daklozen aan het station van Brussel-Zuid in Anderlecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Daklozen aan het station van Brussel-Zuid in Anderlecht. © Marc Baert

ONZE OPINIE. “Terwijl politici kibbelen over macht spelen Brusselse kinderen tussen junkies”

Er duiken steeds meer berichten op die aantonen dat de crackepidemie in Brussel nog steeds niet onder controle is. “Het gaat zelfs van kwaad naar erger”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Onze hoofdstad is in nood. Iedereen in de Wetstraat erkent dat, maar toch houden Vlamingen en Walen elkaar in een verstikkende houdgreep.”

18 reacties

  • Inge Scheyltjens

    3 maanden geleden
    arm België!
  • Hugo hofmans

    3 maanden geleden
    Het openbaar vervoer nemen in Brussel en vooral de metro is een gevaarlijk iets. Je moet altijd rekening houden met één of andere agressie. Wat heeft het voor zin altijd maar te pleiten voor openbaar vervoer als er zoveel onveiligheid is op en rond het openbaar vervoer. Ook op de trein ben je soms niet meer gerust.
  • Jan Bruyère

    3 maanden geleden
    Onze politici zijn de voeling met de realiteit compleet kwijt. Ze leven in hun eigen wereld en denken nog maar alleen aan zichzelf. Maar wacht tot ze zelf slachtoffer worden ....
  • ann mertens

    3 maanden geleden
    Dikke pluim voor de politie.👍.hoe frustrerend is het allemaal...Dweilen met de kraan open.. Politici wanneer gaan jullie is je job doen aub???..En niet eenmalig een opruiming doen en nadien te staan blinken voor de camera's..nietwaar mevrouw Verlinden??
  • Roger Vanthillo

    3 maanden geleden
    Sommigen denken dat één regering de oplossing zal brengen. Duidelijk niet, want meer dan 130 jr. was dit zo. In Brussel met zijn 19 baronieën blijft het gaan om het behoud van de macht. Hoe lokaal ook. Het zou van politieke moed getuigen in Brussel, dat toch ook een Gewest wenste te zijn, zelf eens de hand aan de ploeg te slaan.