Kleuterleider Thijs D. zit in de cel voor zedenfeiten met zijn eigen kleuters.
Volledig scherm
PREMIUM
Kleuterleider Thijs D. zit in de cel voor zedenfeiten met zijn eigen kleuters. © RV / VTM nieuws

Alles wat we nu weten over pedofiele leerkracht meester Thijs (38): “Mijn kind zat 2 jaar bij hem in de klas en ik weet niet of hij slachtoffer is”

Een kleuterleider (38) van een school in het Oost-Vlaamse Onkerzele heeft verschillende van zijn kleuters seksueel misbruikt op school. Hij maakte er zelfs beelden van en verspreidde die op internet. De leerkracht werd afgelopen vrijdag thuis opgepakt. “Meester Thijs? Echt? Iedereen is in shock.” Hoe werd het misbruik ontdekt? Wat is er gebeurd in die klassen? Dit is alles wat we weten over de zaak.

8 reacties

  • Bertrand Vanhevel

    3 maanden geleden
    Pedofilie is geen psychische ziekte, maar een geaardheid. Vroeger werden alle "anders" geaarde mensen als psychisch zieken benaderd. Gelukkig dat de overgrote meerderheid van pedofielen niet over gaan tot daden, maar zij hebben wel nood aan begeleiding en hulp, wat in onze maatschappij zeer moeilijk ligt gezien de bevolking hen direct linkt aan strafbare feiten. Zij die "handelen" moeten wel bestraft worden . 😢
  • Peter John Vermeersch

    3 maanden geleden
    Dit is een psychisch zieke man. Met een ongelooflijke controledrang m.i. Behandeling in het forensisch psychiatrisch centrum. En de kindjes goed opvangen. Sterkte aan de slachtoffers en ouders e.a familie en vrienden!
  • liliane bervoet

    3 maanden geleden
    Hoe moet men zoiets bestraffen ?
  • Niki Verhaegen

    3 maanden geleden
    Sterkte aan de ouders en aan de kinderen. Dit kan en mag nooit gebeuren. Meer screening van volwassenen (begeleiders, opvoeders, leerkrachten,…) die met kinderen werken. Kinderen zijn een gemakkelijk slachtoffer. En wees er maar zeker van dat de betrokken kinderen en ouders hier een trauma van hebben.
  • vryna damart

    3 maanden geleden
    Pedofilie is een psychische ziekte, net als alle andere psychologische aandoeningen en er dient een gepaste behandeling voor worden toegepast. Het probleem is dat er dikwijls al slachtoffers vallen voor de diagnose bij iemand wordt gesteld, enkel en alleen omdat men hier-begrijpelijkerwijs- niet voor uitkomt. Het is maatschappelijk een zeer groot taboe, en begrijpelijk, maar zolang dit niet bespreekbaar wordt zal dit altijd een groot probleem blijven.