Archiefbeeld© AFP

Grondpersoneel bij Lufthansa begint met 27-urenstaking

Het grondpersoneel van Lufthansa in verschillende Duitse luchthavens heeft het werk neer gelegd. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse vakbond Verdi in Frankfurt woensdag vroeg. De staking zal 27 uur aanhouden.

jvh
Bron: BELGA

In totaal zal Lufthansa woensdag amper 10 à 20 procent van haar vluchtschema kunnen uitvoeren. De maatschappij sprak eerder van zowat 100.000 getroffen passagiers.

Verdi heeft het grondpersoneel bij Lufthansa opgeroepen het werk neer te leggen. Vooral de luchthavens van Frankfurt en München zijn het zwaarst getroffen, maar Verdi riep ook Lufthansa-werknemers in Hamburg, Berlijn en Düsseldorf op om actie te ondernemen. De staking zal tot donderdag tot 7.10 uur aanhouden. De vakbond wil zo de druk opvoeren bij de loononderhandelingen.

Ten gevolge van de staking zijn twaalf Lufthansa-vluchten van en naar Brussels Airport woensdag geannuleerd. Het gaat om vier vluchten vanuit München en twee vluchten vanuit Frankfurt, waarbij telkens ook de terugvluchten richting Duitsland geschrapt zijn.

Toch zal het woensdag mogelijk zijn om met het vliegtuig naar Frankfurt of München te reizen. Lufthansa zal enkele vluchten uitvoeren, net als dochtermaatschappij Brussels Airlines.

Vorige week donderdag werd het Duitse luchtverkeer ook al ontregeld door een grote staking van veiligheidspersoneel. De luchthavens van Berlijn en Hamburg schrapten alle vertrekkende vluchten en in Frankfurt konden passagiers alleen overstappen of landen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer