Kristophe Thijs, woordvoerder van de Confederatie voor Immoberoepen Vlaanderen (CIB), is ervan overtuigd dat de prijzen in heel Vlaanderen zullen blijven stijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kristophe Thijs, woordvoerder van de Confederatie voor Immoberoepen Vlaanderen (CIB), is ervan overtuigd dat de prijzen in heel Vlaanderen zullen blijven stijgen. © rv

IN KAART. Huren fors duurder, en prijzen gaan nóg stijgen. Ontdek hoeveel u gemiddeld betaalt in uw gemeente

Een woning huren werd afgelopen jaar opnieuw fors duurder. De huurprijs voor een nieuw contract bedroeg gemiddeld 868 euro, zo blijkt uit de nieuwe Huurbarometer van CIB. En volgens de beroepsvereniging van de vastgoedkantoren staat er nog lang geen rem op. “De huurmarkt zit in een perfecte storm. Zeker voor een prijs onder de 850 euro is de concurrentie moordend.” Bekijk hier wat de gemiddelde huurprijs is in uw gemeente.

106 reacties

  • florent CHristian

    3 maanden geleden
    Allee zeg, ik ga maar investeren in een grote kartonnen doos om in te wonen. Is veel voordeliger en ik kan om de dag verhuizen als het me niet aanstaat waar ik woon.
  • bob jansens

    3 maanden geleden
    tja reeds decennia is de overheid in de weer om de huizen duurder te maken, gewestplan, bouwregeltjes, EPC, comforteisen, taksen op taksen op taksen,... dan is het logisch dat iemand die het geluk heeft om 2 woningen te hebben deftig vergoed wil worden om zijn huis (kapitaal) risicovol ter beschikking te stellen van een huurder. Misschien eens beginnen met een deftige bescherming van de verhuurder; probeer maar eens een huurder te verwijderen die huurachterstand heeft of die uw woning afbreekt.
  • karin verwimp

    3 maanden geleden
    Tjonge, wat is het toch gemakkelijk héh om de schuld op de hoge aankoopprijs van de woning te steken? Nochtans worden de meeste huurwoningen al verhuurd van toen een huis nog niet zo duur was. Ik ben al 3 jaar op zoek naar een betere kleine huurwoning. Nog maar 2 gevallen in de wijde omgeving kunnen bezichtigen. En elke keer werden ze aan een koppel verhuurd. Als alleenstaande maak je gewoon geen kans.
  • Louis Momme

    3 maanden geleden
    De overheid heeft gewoon geen oplossing en moddert maar aan.
  • Werner Vanhoutte

    3 maanden geleden
    Huur a rato van inkomen en a rato van waarde van het pand. Contradictie tot en met! Gezet in de jaren 70/80. Ieder jaar hogere huur? Ieder jaar hogere belasting op de meerwaarde en de indexatie die men vraagt aan de huurder. Geen discriminatie!