Ongeval

Vrouw overleden bij frontale botsing, man in levensgevaar

© Tom Palmares

Op de Europalaan in Dilsen is dinsdagavond een zwaar ongeval gebeurd. Twee auto’s botsten frontaal tegen elkaar. Een 65-jarige vrouw overleefde de klap niet, een 26-jarige man werd in levensgevaar afgevoerd.

Olivier Simons

Het ongeval gebeurde aan het natuurgebied Vossenberg tussen Dilsen en Opoeteren. Om een onbekende reden kwam het rond 19.20 uur tot een frontale aanrijding tussen een Peugeot en een MG. De klap moet zeer zwaar geweest zijn, want de twee wagens zijn vooraan volledig vernield. Voor een 65-jarige vrouw, de bestuurster van de Peugeot, kwam alle hulp te laat. Ze overleed ter plaatse.

De bestuurder van de MG zat gekneld in zijn voertuig. De brandweer Oost-Limburg rukte uit om hem uit het wrak te bevrijden. De 26-jarige man werd met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd. De politie Maasland sloot de Europalaan volledig af in beide richtingen. Het parket Limburg werd op de hoogte gebracht. Er kwam een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.