Yolanda Garcia Garcia, Cindy Eykens en Stefanie Deruyter leggen hun portemonnee op tafel.
Volledig scherm
PREMIUM
Yolanda Garcia Garcia, Cindy Eykens en Stefanie Deruyter leggen hun portemonnee op tafel. © ID/Jan Aelberts, Rhode Van Elsen, Karel Waignein

Drie poetshulpen tonen hoeveel ze elke maand netto verdienen: “We eten thuis nooit biefstuk”

Wat als 90.000 huishoudhulpen hun eindejaarspremie dreigen te verliezen? Dan voeren ze actie, vandaag een eerste keer, in Brussel. De vakbonden zijn furieus: “Hoe kan het dat mensen die al zo weinig krijgen nog iets wordt afgenomen?” Maar hoeveel verdienen poetshulpen nu eigenlijk? Stefanie, Cindy en Yolanda spelen hier open kaart.

130 reacties

  • Michelle Van Rompaey

    3 maanden geleden
    ik ben ook huishoudhulp en verdien ongeveer 1500€ voor 36u/w. Wij krijgen maaltijdcheques van 3.89€ per dag gewerkt en niet zoals velen denken 5€/u gewerkt, is wel degelijk een groot verschil. s'avonds moet ik thuis gene voet meer verzetten want ben stikkapot.
  • Stroobants Alexander

    3 maanden geleden
    Heb dit als man 7 jaar met heel veel goesting gedaan. Heb nooit geklaagd. Met een diploma fotografie dus niet laaggeschoold of dom zoals vele denken. Maar je moet het wel graag doen. O ja werkt 38 u en thuis ook nog.
  • Wesley Vandemoortele

    3 maanden geleden
    ik kmo horeca voeding netto 4900 euro.daarvoor moeten mijn vrouw en ik samen 6 op 7 werken met openingsuren van 5.30u tot 17u van dinsdag tot en met zaterdag zondag op bestelling.deel dit door 2 en dit jaar 8000 personenbelasting betaalt.dus dit ook nog in mindering. deel door 12 en een 32 urenweek als poetsvrouw verdient evenveel. zijn er nog vragen aub
  • Frederik Vanhees

    3 maanden geleden
    best goed betaald nog
  • Franky Van Den Abeele

    3 maanden geleden
    amai. en ik dacht dat ze serieus onderbetaald waren.... voor deeltijdse werkuren verdien ze best nog goed hun boterham.