Mysterieuze ‘wolf’ blijkt… hond: “Er lopen er gewoon te veel los”

Een fotograaf kon ‘de wolf van Zoersel’ eindelijk vastleggen, en hij of zij lijkt eerder een gezellige huishond van het vuilnisbakkenras.© Welkom Wolf

Zoersel -

Welkom Wolf ontving de voorbije weken meerdere meldingen van een wolf in Zoersel. Een man kon het dier nu fotograferen. Het blijkt om een hond te gaan, maar wel eentje die dwars door bossen en velden loopt.

“We kregen de voorbije weken onder meer meldingen van een wolf in het gemeentepark van Halle-Zoersel, de Halse bossen en de omgeving van het Antitankkanaal in het grensgebied met Oelegem. Maar ook uit de Hendrik Consciencelaan in Zoersel dichtbij het Zoerselbos en Sint-Job aan de scholengemeenschap daar. Sommige waarnemers zeiden dat ze ’s nachts oog in oog met een wolf hadden gestaan”, vertelt Jan Loos van Welkom Wolf. “Het dier liep vervolgens verder door bos en veld.”

De interviews en waarnemingen konden Welkom Wolf toch niet helemaal overtuigen. De argwaan bleef, er is ook geen schade gemeld. “Uiteindelijk duurde het tot vandaag om het dier op de foto te krijgen. Een mooi abstract beeld van de wolf van Zoersel in zijn habitat”, zegt Jan Loos.

Klein territorium

“Ik zeg niet dat Zoersel met aansluitend het voormalig militair domein in Malle ongeschikt zou zijn als wolvenhabitat. Emma (De wolvin die in de buurt van Kalmthout werd gespot, red.) stelt zich ook tevreden met een relatief klein territorium. Maar zo ver is het nog niet. Er lopen gewoon heel veel honden los, en sommige lijken ook nog eens sterk op een wolf, al was dat hier in Halle-Zoersel toch niet direct het geval.”

Met Emma gaat het goed. Onlangs was er nog een schadegeval van een schaap.

Vzw Welkom Wolf organiseert aanstaande zondag 11 en zaterdag 17 februari telkens twee wandelingen over wolven in de Antwerpse Kempen. Het vertrek is aan de begraafplaats van Sint-Antonius in de Emiel Vermeulenstraat naast Domein de Welvaart. Inschrijven is verplicht en kan via onderstaande link. Het is niet de bedoeling om er een hondenwandeling van te maken, dus eigen viervoeters blijven thuis.

www.landschapsvzw.com

(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen