© MDG

Drie jaar cel gevraagd voor aanrandingen in Hasselt

De Hasseltse strafrechter heeft vrijdag drie jaar cel gevorderd tegen een 21-jarige Kameroener. Hij stond terecht voor drie zedenfeiten en voor agressie tegenover agenten en een cipier in de gevangenis van Hasselt. De aangehouden man toonde geen enkele schuldbesef en kroop zelf in de slachtofferrol. “Het waren de agenten die mij als eerste sloegen.”

GeHO

Onderzoek toont echter het tegendeel aan volgens het parket. Zo randde hij op 22 maart 2016 een jonge vrouw ter hoogte van de PXL in Hasselt aan. Wat begon met het maken van seksuele toespelingen eindigde in het strelen van het slachtoffer haar borsten en ook probeerde hij om in haar broek te geraken. De jonge vrouw wist uit de man zijn klauwen te ontsnappen door naar een café op het Dusartplein te vluchten. De politie kwam erbij en die wisten de man snel te onderscheppen. Een extra politieploeg kwam er aan te pas omdat de man zich hevig verzette.

Verder onderzoek verbond hem aan nog twee oudere zedenfeiten. Tot slot had hij op 12 september 2016 nog een cipier een klap verkocht in de gevangenis. De vrouw was een maand werkonbekwaam. In 2014 was hij al eens tot 15 maanden effectief veroordeeld voor aanranding. Op 9 juni weet hij over er nog eens drie jaar extra bovenop komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer