© Photo News

Michel Preud’homme: “De signalen die ik opvang zijn goed”

Michel Preud’homme heeft vrijdag zijn traditionele perspraatje gehouden voor de kraker tegen Anderlecht van komende zondag. Club Brugge moet winnen om op twee speeldagen van het einde tot op één punt te naderen van leider Anderlecht. Als de Brusselaars winnen in Jan Breydel, zijn ze kampioen. “Maar thuis spelen is altijd een voordeel. Vooral voor onze spelers”, meent Preud’homme.

md

Vorig jaar won Club Brugge thuis in Play-off 1 met 4-0 van Anderlecht, waardoor het de landstitel binnenhaalde. “De match van vorig jaar is niet te vergelijken met die van dit jaar. Toen was het werk zo goed als af. Zoals eerder gezegd hebben details ervoor gezorgd dat we nu staan waar we staan. Zelf als we winnen, hebben we niets in eigen handen. De focus ligt op het halen van Europees voetbal. De druk ligt bij beide teams: wij moeten punten inhalen, Anderlecht moet een titel halen. We gaan de wedstrijd aanvoelen, maar zullen altijd voor de winst strijden. We focussen enkel op de 3 punten pakken, niet op de vorige wedstrijd bij Anderlecht (2-0 verlies), want dat is een negatieve motivatie. De signalen die ik opvang, zijn positief, ik geloof dat we zondag kunnen presteren.”

Preud’homme zal zondag niet kunnen rekenen op de geblesseerde linksachter Laurens De Bock en centrale verdediger Benoit Poulain. Lior Refaelov raakt mogelijk toch fit. Hij traint morgen voor het eerst mee.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer