Kurt Verstraete (links), Steven Ancaer (midden) en Rachid Liaoui (rechts) vrezen dat ze de premie voor hun elektrische auto op hun buik kunnen schrijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Kurt Verstraete (links), Steven Ancaer (midden) en Rachid Liaoui (rechts) vrezen dat ze de premie voor hun elektrische auto op hun buik kunnen schrijven. © Joel Hoylaerts / Vincent Duterne / Photo News

Kopers getuigen nu er nog geen zekerheid is over premie van 5.000 euro voor elektrische auto: “Ik voel mij een beetje opgelicht”

‘Het zijn toch alleen de rijken die zo’n elektrische auto kunnen betalen’. Nee, dat klopt niet. Steven (50), Rachid (44) en Kurt (55) kochten zopas een elektrische auto, met dank aan de Vlaamse premie van 5.000 euro. Maar die is nu door de Raad van State op de helling gezet. Minister Lydia Peeters maakt zich wel sterk dat de premie overeind zal blijven, maar een sluitend politiek akkoord is er nog niet. En zonder premie zitten Steven, Rachid en Kurt flink in de penarie. “Je kan toch als overheid niet zomaar van alles beloven en dan als puntje bij paaltje komt, de rekening doorschuiven?” Wat gaan ze doen als de premie er toch niet komt?

105 reacties

  • NOEL CLAES

    3 maanden geleden
    Verstaat men nog steeds de regering niet ? Zeggen en beloven veel maar als puntje bij paaltje komt dan draaien ze zich om. Een ezel stoot zich geen tweemaal aan de zelfde steen !!!
  • Pierre De Bie

    3 maanden geleden
    Ze voelen zich wat opgelicht, vergeet niet dat die premies door iedere Belg betaald worden oké? Hopelijk laten ze jullie die premies terugbetalen.
  • stefaan luyckx

    3 maanden geleden
    ze zouden beter ondersteuning geven aan de mensen kunnen met moeite een huis kopen of de huur kunnen betalen.... maar voor de regering is het een kwestie van prioriteiten en zijn de premies voor elektrische auto's belangrijker
  • bob jansens

    3 maanden geleden
    zelfs als een wet gepubliceerd is, hoeft de staat ze niet toe te passen zie staatswaarborg ARCO (wet 14 april 2009)
  • richard lenssens

    3 maanden geleden
    Als je een E wagen koopt dan heb je al tal van voordelen ,de BIV is niks,rijtaks en als je panelen hebt kost ook niks ,voldoende argumenten om er een te kopen zonder dat er belastinggeld moet aan te pas komen .Mensen zijn het beu een ander zijn zaken te betalen ,mag stoppen.