Vanaken en Boucaut.
Volledig scherm
Vanaken en Boucaut. © Photo News / La Tribune

Club “schrikt” van forse uitspraken van ex-ref Boucaut over Vanaken: “Ongetwijfeld nog veel invloed op zijn jongere collega’s”

Opvallend optreden van Alexandre Boucaut (43) in het RTBF-programma ‘La Tribune’. De ex-scheidsrechter haalt er fors uit naar Hans Vanaken. De middenvelder van Club Brugge kreeg afgelopen zondag na de match tegen Antwerp rood nadat hij verhaal ging halen bij referee Jasper Vergoote. “Vanaken beledigt scheidsrechters. Hij is kleinzielig”, zegt Boucaut. Club zegt in een korte reactie “geschrokken te zijn”.

208 reacties

  • Jacques Lecluyse

    3 maanden geleden
    Boucaut heeft gelijk.Er zijn er hier die denken dat een kapitein recht heeft om verhaal te halen gelijk is als zeuren, klagen en beledigingen naar de scheidsrechters te geven. Niet dus. Het word stillaan tijd dat er ook eens gekeken word naar vele spelers in het algemeen. Onnodig tijd rekken om een bal in te gooien, tijd rekken bij van de keepers ,truitje trek ook bij trainers die in de toegevoegde tijd nog spelers wisselen. Ik kijk graag voetbal maar kan mij heel erg ergeren aan die taferelen.
  • Marko Decandt

    3 maanden geleden
    Club schrikt van de uitspraken? Door het feit dat iemand ze eens openbaar gezegd heeft? Want ze weten toch zelf goed genoeg hoe Vanakan is? Geen letter heeft Boucaut gelogen.
  • Nicolas Van Brussel

    3 maanden geleden
    Boucaut spreekt waarschijnlijk de waarheid, maar of het slim was om dit luidop te zeggen is iets anders.
  • Bart Engelen

    3 maanden geleden
    Het werd dan ook hoog tijd.
  • Wim Brion

    3 maanden geleden
    Kijk eens naar elke match, der zijn wel meerdere spelers die soms erover gaan. Maar dit is nog altijd voetbal en geen ballet. Een contactsport die voor emoties en frustraties zorgt. Dat het scheidsrechterskorps eerst zorgt dat er een volledige speeldag geen dwalingen of fouten gemaakt worden. Dan pas mogen ze iets zeggen, bende amateurs