archiefbeeld© Shutterstock

Belgische skiër (35) komt om bij val in snowpark in Franse Alpen

In de Franse Alpen is dinsdag een 35-jarige Belgische wintersporter overleden. Hij kwam zwaar ten val na een sprong in het snowpark van het skigebied Tignes in de Savoie. Vorige week kwam ook al een Belgische skiër van 29 jaar om.

tg
Bron: Belga

Het dramatisch ongeval gebeurde dinsdag omstreeks 15.30 uur, zegt het parket van Albertville. De man van 35 jaar maakte een fatale sprong in het snowpark van Tignes, in de Franse Savoie, waar hij met familie op skivakantie was.

De man was een ervaren skiër en kwam wellicht ongelukkig neer. Hij verloor onmiddellijk het bewustzijn. Toen de hulpdiensten, onder meer een reddingshelikopter met spoedarts, ter plekke kwamen, was hij al overleden.

Er werd psychologische hulp voorzien voor de nabestaanden van de dertiger die getuige waren van het drama.

Het parket van de stad Albertville heeft een onderzoek geopend naar de exacte omstandigheden van de dodelijke valpartij.

Vorige week stierf ook al een 29-jarige Belg in het skigebied Les Sybelles, in de Franse Alpen. Volgens het parket van Albertville kwam de man om het leven bij een ongeval op een blauwe piste in het skistation Le Corbier.

LEES OOK. Belgische snowboarder botst tegen skiërtje (7) en raakt slaags met papa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER