Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres sprak tijdens de Algemene Vergadering om de prioriteiten voor 2024 te presenteren op het hoofdkantoor van de VN in New York. Guterres waarschuwde dat de wereld "een tijdperk van chaos" ingaat met een zeer verdeelde Veiligheidsraad die niet in staat is om kritieke kwesties zoals de oorlog tussen Israël en Hamas aan te pakken.
Volledig scherm
Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres sprak tijdens de Algemene Vergadering om de prioriteiten voor 2024 te presenteren op het hoofdkantoor van de VN in New York. Guterres waarschuwde dat de wereld "een tijdperk van chaos" ingaat met een zeer verdeelde Veiligheidsraad die niet in staat is om kritieke kwesties zoals de oorlog tussen Israël en Hamas aan te pakken. © AFP

“Wereld treedt tijdperk van chaos binnen”, waarschuwt VN-topman Antonio Guterres

“Onze wereld treedt een tijdperk van chaos binnen”, zo heeft de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, woensdag gewaarschuwd. Hij betreurde de ongeziene verdeeldheid in de Veiligheidsraad, die niet in staat blijkt iets te doen aan de “vreselijke conflicten” die alsmaar toenemen.

17 reacties

  • Alain Van Damme

    3 maanden geleden
    Die man lijkt me een complotdenker
  • RENE LENAERTS

    3 maanden geleden
    Het systeem van vetorecht van een paar grootmachten in de Veiligheidsraad garandeert geen stabiliteit meer omdat Rusland geen "grootmacht" meer is, maar probeert die status toch aan te houden via territoriumoorlog in Europa en cryptokolonisatie in Afrika.
  • Gino Denil

    3 maanden geleden
    Misschien wordt het dan wel beter. Want die geordende wereld heeft het toch laten afweten.
  • Rik Nelles

    3 maanden geleden
    De Verenigde Naties gaan blijkbaar dezelfde weg op als De Volkenrenbond net voor wereldoorlog 2.
  • Ronald Van Geffen

    3 maanden geleden
    Er is vandaag zoveel woede, haat en lawaai in de wereld, zegt hij. Maar wie creëert die haat en woede, dat moet toch gezocht worden in de rangen van de politiek en wie is wederom het slachtoffer, de gewone man in de straat die kan zijn leven riskeren om het conflict op te lossen.