Reconstructie voor de moord op advocate Claudia Van Der Stichelen in Sint-Lievens-Houtem afgelopen

In Sint-Lievens-Houtem is de reconstructie in het onderzoek naar de moord op advocate Claudia Van Der Stichelen afgelopen. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

De feiten gebeurden zaterdag 28 oktober 2023 aan de woning van de advocate in de straat Eiland in Sint-Lievens-Houtem. Een man bood zich rond 13.15 uur aan en schoot op de advocate en haar zoon. De 58-jarige advocate overleed aan haar verwondingen en haar 22-jarige zoon raakte zwaargewond. De dader is nog altijd spoorloos. 

De reconstructie was een technische wedersamenstelling waarbij de herinneringen van de getuigen ook op beeld vastgelegd worden, om te vermijden dat ze zich bepaalde details later niet meer kunnen herinneren. Onder meer de zoon van de advocate was aanwezig bij de reconstructie.

Het parket geeft na de reconstructie nog mee dat de reconstructie goed is verlopen en dat alle aanwezige getuigen hun medewerking verlenen aan het onderzoek.

BEKIJK - "Een van de redenen waarom de reconstructie tien uur geduurd heeft, is dat er geen spoor is van de dader of het moordwapen", legt Fatma Taspinar uit in "VRT NWS Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen