© Nordic Focus

Daar zijn nu ook de Belgian Lynxes: België eindigt knap als achtste in gemengde aflossing op WK biatlon

De Belgische biatlonploeg is woensdag op de eerste dag van het wereldkampioenschap in het Tsjechische Nove Mesto op een knappe achtste plaats geëindigd in de gemengde aflossing. Het goud ging naar Frankrijk.

Bron: BELGA

Voor de Belgian Lynxes - zoals de Belgische biatlonploeg sinds kort heet - kwamen Florent Claude, Thierry Langer, Lotte Lie en Maya Cloetens in actie. Met in totaal amper vier schietfouten finishten ze op de achtste plaats, op 3:10.0 van winnaar Frankrijk. Enkel Zwitserland schoot minder missers dan België.

Eric Perrot, Quentin Fillon Maillet, Justine Braisaz-Bouchet en Julia Simon gingen voor Frankrijk met het goud aan de haal in 1u09:24.4. Noorwegen (+45.2) moest vrede nemen met zilver, Zweden (+1:01.7) met brons. Zwitserland (+1:02.9) en Duitsland (+1:30.9) maakten de top vijf vol. In totaal 25 landen verschenen aan de start. De wedstrijd van woensdag is de beloning voor het harde werk dat is gestoken in de gemengde estafette, het speerpunt van het project Olympische Spelen 2026 van de Belgische biatlonbond, met als uiteindelijk doel het behalen van de kostbare top 8 die Team Belgium koestert op de Olympische Spelen in Milaan-Cortina.

België vaardigt voor de eerste keer het maximumaantal van zes biatleten af voor een WK. De Belgische biatlonfederatie selecteerde Lotte Lie, Maya Cloetens, Eve Bouvard, Florent Claude, Thierry Langer en Marek Mackels. César Beauvais en Marine Debloem zijn de reserven. Na de gemengde aflossingscompetitie van woensdag gaat het WK verder met de sprintcompetities bij de vrouwen (vrijdag) en mannen (zaterdag), waarin alle Belgen in actie komen. Een plaats in de top zestig is dan nodig om startrecht te krijgen in de achtervolging, die zondag zowel bij de mannen als de vrouwen op het programma staat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer