Nazikopstukken Hitler en Goebbels.© World History Archive

Ga de krokusvakantie in met een goed boek: dit zijn onze leestips van de week

Een aangrijpende roman, vuistdikke fantasy of een flapjesboek voor leergierige lezertjes: dit is de literaire oogst van deze week.

Aan de rand van een groot bos

Leo Vardiashvili

De vader en de broer van de Brit Saba verdwijnen in hun land van herkomst, Georgië. Saba vertrekt op zijn beurt naar Georgië om op zoek te gaan, maar wordt daar door alle instanties tegengewerkt. Aangrijpende debuutroman.

De Bezige Bij, 384 blz., 23,99 euro

Zondag

Olivier Schrauwen

Thibault Schrauwen, een al dan niet gefingeerde neef van de auteur, laat diep in zijn persoonlijk leven kijken op een zondag. Auteur Schrauwen vertelt minutieus, minuut per minuut, een dag met uitstelgedrag voorop. In die dringende klus voor een klant heeft hij geen zin en het lief in Afrika antwoordt niet op zijn achteraf ridicule WhatsApp. Wat doet en denkt een mens dan zoal? Meedogenloos én grappig tegelijk, deze Zondag.

Uitg. Bries, 472 blz., 59,95 euro

Huis van vuur & schaduw

Sarah J. Maas

Derde deel in de ‘crescent city’-reeks van de enorm populaire fantasy-auteur Sarah Maas. Met half-elf Bryce Quinlan die een uitweg zoekt uit die vreemde nieuwe wereld en de gevallen engel Hunt Athalar die wordt vastgehouden door de Asteri.

Boekerij, 1008 blz., 27,99 euro

Lichtspel

Daniel Kehlmann

Knappe roman over de Duitse regisseur G.W. Pabst, die in de jaren 30 naar de VS vertrekt. Bij zijn terugkeer naar Europa lijkt er aan het naziregime niet meer te ontsnappen. Joseph Goebbels wil hem films voor ‘het rijk’ laten maken. Mooi tijdsbeeld over de filmwereld in deze periode.

Querido, 381 blz., 24,99 euro

Een reis door het menselijk lichaam

Gail Armstrong

Geweldig kinderboek waarin het menselijk lichaam tot leven komt via uitsnedes en grote en kleine flapjes. Bladerend door de lagen van de anatomie ontdek je krachtige spieren, complexe zenuwen en de briljante hersenen.

Veltman Uitgevers, 24 blz., 19,99 euro

(jbx, jom)

Samengesteld door de redactie in samenwerking met onafhankelijke boekhandels Malpertuis in Genk, Grim in Hasselt en Naboekov in Sint-Truiden
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer