Lantis

Bezoekers welkom met gids op werf van nieuwe Antwerpse Scheldetunnel die Ring rond moet maken

Binnenkort zijn er begeleide bezoeken mogelijk aan de werf van de Scheldetunnel op de Antwerpse Linkeroever. De tunnel wordt de derde Scheldekruising die de Antwerpse Ring echt rond moet maken. De bezoeken worden geleid door stadsgidsen.

Vanaf midden februari kan iedereen een begeleid bezoek brengen aan de werf van de Scheldetunnel op Linkeroever. Het zijn groepsbezoeken onder leiding van een gids, maar je kan ook individueel aansluiten. 

"We nemen bezoekers mee naar een grote uitkijktoren. Daar heb je een prachtig zicht op onze immense werf van de Schelde tot aan verkeersknooppunt Sint-Anna", zegt Gerlinde Dhondt van Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding . "Je ziet drie bouwkuipen waar we volop aan het werk zijn om de tunnel vorm te geven."

Tunnel wordt in Zeebrugge gebouwd

De eigenlijke tunnelkoker is er nog niet. Op beide oevers in Antwerpen wordt momenteel gebouwd aan de in- en uitgangen van de auto- en fietstunnel. De 8 tunneldelen van de koker worden in Zeebrugge gebouwd in een dok, vanaf volgend jaar komen ze naar Antwerpen. 

De nieuwe Scheldetunnel van 1,8 kilometer zal de Antwerpse Ring helemaal rond maken vanaf 2030. Hij vormt in het noorden de derde Scheldekruising, naast de al bestaande Liefkenshoek- en Kennedytunnel. 

Reserveren verplicht

Het bezoek is niet gratis. Reserveren kan hier. De bezoeken starten op 21 februari, op woensdagvoormiddag en donderdagnamiddag. Uit veiligheidsredenen zijn de groepen beperkt tot 25 deelnemers. "Bezoekers moeten goed ter been zijn en dragen het best een lange broek en stevige schoenen die vuil mogen worden", aldus Lantis.

Meest gelezen