Paul Fierens

Man met step in levensgevaar nadat auto hem aanrijdt op fietspad in Lier

Aan de Kesselsesteenweg in Lier is een 27-jarige man op een step levensgevaarlijk gewond geraakt. Een autobestuurder die uit een zijstraat kwam, reed de stepper aan op het fietspad. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht.

Woensdagavond is een 27-jarige man uit Lier met zijn step onder een auto beland aan de Kesselsesteenweg in Lier. Het slachtoffer kwam zwaar ten val en werd lange tijd ter plaatse verzorgd. Later is hij in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeval precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Het slachtoffer reed op het fietspad. Wellicht merkte de bestuurder van de auto de step niet of te laat op. De man legde een negatieve alcohol- en drugstest af. Door het ongeval was de Kesselsesteenweg een tijdje in beide richtingen versperd.

Heraanleg gepland in 2025

"Dit is erg pijnlijk", zegt burgemeester Rik Verwaest (N-VA). "De plannen voor de heraanleg van de Kesselsesteenweg met een veilig fietspad zijn er. Ze zijn al een tijd geleden uitgetekend en alle voorbereidingen worden getroffen. Er staan onteigeningen gepland en er is al een buurtvergadering geweest."

"De heraanleg is nog niet gestart omdat de Aarschotsesteenweg eerst op de planning staat. Die werken beginnen in maart. Daar is ook een notoir gevaarlijk fietspad waar het Agentschap Wegen en Verkeer al heel lang aan het talmen is om het aan te pakken. De beide verbindingswegen tegelijk aanpakken, is niet mogelijk. Dan creeƫr je een situatie die nog gevaarlijker is voor de verkeersveiligheid."

Op zulke gevaarlijke plekken kan je nu al de snelheid verlagen en paaltjes installeren

Fietsersbond

De Fietsersbond stelt voor om in afwachting van de heraanleg van zulke gevaarlijke wegen al tijdelijke maatregelen te nemen, zoals het verlagen van de snelheid of het plaatsen van paaltjes of blokken. "Dat is de verantwoordelijkheid van het Agentschap Wegen en Verkeer, maar het lijkt me geen goed idee om daar nu te gaan experimenteren terwijl er in de buurt al grote werken zijn", zegt Liers burgemeester Verwaest.

Paul Fierens

Meest gelezen