Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) met minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
Volledig scherm
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) met minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). © Photo News

“Dit is chantagepolitiek”: Demir (N-VA) dreigt premie voor elektrische auto aan schrapping van subsidies zonnepanelen te koppelen

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) dreigt de goedkeuring van de premie van 5.000 euro voor elektrische wagens volgens ‘De Tijd’ te koppelen aan de schrapping van subsidies voor zonnepanelen, die vooral naar grote bedrijven gaan. Haar voorstel daarover werd vorig jaar geblokkeerd door Open Vld. “Dit is chantagepolitiek”, reageert Open Vld-voorzitter Tom Ongena.

207 reacties

  • An Schellekens

    3 maanden geleden
    Los van dit gekrakeel is het mij nog steeds een raadsel hoe heel dit nieuwe elektrische wagenpark, van stroom gaat worden voorzien. Van laadpaal tot elektriciteitscentrale is er 0 langetermijnvisie.
  • Pat Debal

    3 maanden geleden
    Dat is juist hetzelfde met de zonnepanelen ze beloofden ook veel aan subsidie maar zijn al flink naar beneden gezakt en wie ze nu legt krijgt niets meer nietwaar Demir
  • jan boden

    3 maanden geleden
    Vervang het door een premie van 500 € op de aankoop van een elektrische fiets dan wordt de doelgroep tien maal hoger, goed om meer stemmen te behalen.
  • Ronny Ooijen

    3 maanden geleden
    Mieke Ponet, de aankooppremie voor elektrische voertuigen werd door Demir vanaf 1 januari 2020 afgeschaft. In 2023 werden er geen premies of subsidies gegeven bij aankoop van een elektrische wagen. Hoe men dan iets rechtvaardig kan trekken wat er op dat moment niet bestaat, is mij een raadsel.
  • Mieke Ponet

    3 maanden geleden
    Dat die subsidies er nog zijn en dat grote bedrijven er het meeste aan verdienen is ook verre van normaal en open-VLD blokkeerde in 2023 ook het voorstel van Demir om dat rechtvaardig recht te trekken, dus kan me Demir niets verwijten.