GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Fluvius legt riolering, en daarom zal ook Leopoldsburg de Frankendijk opknappen

Leopoldsburg
Meerderheid: CD&V (9), Vooruit (8)Oppositie: N-VA (4), Pro Leop (2), VB (2)

Frankendijk: Omdat Fluvius rioleringswerken wil uitvoeren in de Frankendijk zal ook de gemeente tegelijk wegwerkzaamheden uitvoeren op deze locatie. Doordat de raadsleden unaniem akkoord gingen met deze samenwerkingsovereenkomst zal Fluvius in gezamenlijke naam optreden bij de gunning en de uitvoering van de werken en diensten. De kost hiervoor wordt evenredig verdeeld tussen de twee partijen.

Vastgoed: Eind vorig jaar gaf het gemeentebestuur groen licht voor de toetreding tot het vastgoedinformatieplatform (VIP) zodat de aanvrager langs één eenvoudige weg de nodige data kan opvragen in het kader van een verkoop of langdurige verhuur. Ondertussen is dit VIP-decreet door de Vlaamse regering finaal goedgekeurd en bekrachtigd zodat moest gestemd worden over een afzonderlijk retributiereglement. VB onthield zich.

Infoborden: De gemeente liet in het verleden op verschillende invalswegen vaste draagconstructies installeren voor het plaatsen van infoborden. Door de aanpassing van het reglement krijgen ook scholen de kans om via infoborden hun activiteiten aan te kondigen. Het voorstel werd unaniem goedgekeurd al stelde N-VA-oppositie voor om over te schakelen op elektronische borden. (sb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer