Hoe haal je alles uit je diepvries? Chef Vadim Vesters van Bistro Monroe en opruimexperte Nele Colle leggen uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe haal je alles uit je diepvries? Chef Vadim Vesters van Bistro Monroe en opruimexperte Nele Colle leggen uit. © Shutterstock / Ahanov Michael / Djuli Bravenboer

Wat doe je best (niet) met eten in de diepvries? 2 experts leggen uit: “Laat nooit zo een fles wijn afkoelen, die kan ontploffen”

Is je diepvries gedoemd om kapot te gaan als je die maar één keer om de drie jaar leegmaakt en laat ontdooien? En hoe lang blijft iets eetbaar wanneer je het invriest? Vadim Vesters, head chef van het Antwerpse restaurant Bistro Monroe, en opruimexpert Nele Colle leggen uit hoe je het meeste uit je diepvries haalt en tippen 9 do’s & don'ts. “Het is belangrijk om voeding juist te bewaren en vriesbrand te vermijden.”