De fase tussen Vanhoutte en Vanaken.
Volledig scherm
De fase tussen Vanhoutte en Vanaken. © VTM / Photo News

Huisref Tim Pots geeft Vanaken en Club gelijk: “Strafschop ja, maar voor cheap penalty’s komt de VAR niet tussen”

Ja, Hans Vanaken en Club Brugge hadden een strafschop moeten krijgen. Maar het was een correcte beslissing van de VAR om Van Driessche niet naar het scherm te roepen. “Voor goedkope strafschoppen mag de VAR niet interveniëren”, zegt huisref Tim Pots.

103 reacties

  • Kato De Cock

    3 maanden geleden
    Het is altijd strafschop en de VAR moet 100% meetbare fouten altijd corrigeren. Voor interpretaties ligt het lastiger om goed te doen, maar dit is dus iets wat altijd correct moet beoordeeld worden.
  • Guido Cerrens

    3 maanden geleden
    Vanhoutte treuzelde met de bal om te ontzetten en Vanaken was sneller op de bal en Vanhoutte raakt hem achteraan op de voet in het strafschopgebied dus altijd strafschop zo simpel is
  • Rony Van Lancker

    3 maanden geleden
    Als Vanaken echt nog iets van plan was met die bal had hij zich niet ogenblikkelijk als een steen laten vallen. Vanaken had duidelijk geen enkele intentie een aanvallende actie te ondernemen mét de bal. Perfect gezien en aangevoeld door de scheidsrechter.
  • Johan Lievens

    3 maanden geleden
    Sinds begin 1900 waren er op het terrein 1 scheidsrechter en twee lijnrechters. Die deden hun werk naar behoren, er werd weinig geprotesteerd door de spelers (voetbal was toen nog een SPEL. Nu is er de VAR bijgekomen , waarom? Nu worden de scheidsrechters financieel vergoed , is het omdat zij hun " job " niet goed doen misschien? Want het voetbal is nog altijd met 11 tegen 11, niets is anders dan indertijd. J.Lievens
  • ALBERT CNUDDE

    3 maanden geleden
    Huisref Tim Pots maakt dus onderscheid,tussen dure en goedkope strafschoppen... Strafschop= Strafschop Tim😏