© IF

Dolgedraaide pakjesbezorger rijdt twee keer over fiets van Gustav (11): “Voor hetzelfde geld rijdt hij een kind dood”

Gent -

Een dolgedraaide pakjeskoerier van PostNL heeft woensdag in Gent twee keer over de fiets van een 11-jarige jongen gereden én zijn eigen daden gefilmd. “Hij zou beter een andere job zoeken.”

Sander Luyten

De 11-jarige Gustav was woensdag met zijn oma een cadeau gaan kopen voor zijn verjaardag. Samen sloten ze een leuke middag af met een lunch bij Umamido, het ramenrestaurant in de Walpoortstraat. Toen Gustav nadien in de Korianderstraat, de steeg aan café Marimain die naar bibliotheek de Krook loopt, zijn fiets wilde nemen, lag die daar in stukken op de grond.

Een vol terras had gezien dat de fiets was omgevallen en een pakjeskoerier van PostNL niet de moeite had genomen die recht te zetten. “Integendeel. Hij is over de fiets gereden en alsof dat nog niet erg genoeg is, is hij er nadien nog eens overgereden en heeft hij dat gefilmd met zijn gsm”, zegt een verbouwereerde mama van Gustav. “Mijn zoon was terecht erg aangedaan door het incident. Hij voelde zich geviseerd.” (lees verder onder foto)

© IF

Verschillende jongeren die op het terras zaten, noteerden wat ze hadden gezien. “Ik heb van klerenwinkel Just Waldo het nummer gekregen van het pakketje dat hij daar heeft afgezet. Zo gaat PostNL nu achterhalen wie de chauffeur was, maar dat kan nog tot zaterdag duren”, zegt de mama van Gustav. “De dame aan de lijn vertelde me dat het aantal klachten over chauffeurs en verkeerd geleverde pakjes in de honderden loopt.”

Vintage fiets

Van de fiets van Gustav bleef niet veel meer over. “Zeer jammer. Het was een vintage fiets met mooie afbeeldingen op”, vertelt de mama van Gustav. “Ik ben met mijn zoon naar de fietsenwinkel moeten gaan om een nieuwe fiets te kopen. Niet goedkoop, maar die jongen heeft een fiets nodig. Die chauffeur zoekt beter een andere job. Zelfs als je onder druk staat, kan dit gedrag niet. Voor hetzelfde geld rijdt hij eens een kind dood.”

Lies Florentie, woordvoerster van PostNL, reageert geschokt op het voorval. “Dit kan absoluut niet door de beugel. We keuren dit ten zeerste af. Veiligheid is belangrijk voor ons. De koeriers werken via een onderaannemer en we gaan contact opnemen met de werkgever en zorgen dat die de nodige actie onderneemt. We gaan dit blijven opvolgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer