© EPA

Google voorspelt derde plaats voor Blanche

Als het van de zoekopdrachten in Google afhangt, dan wordt Blanche zaterdagavond derde in de finale van het Eurovisiesongfestival met een totaal van 240 punten. Op basis van de analyse van de zoektermen in alle deelnemende landen, moet de 17-jarige Brusselse enkel de duimen leggen voor Portugal en Australië.

Google Trends analyseerde de zoekopdrachten in Google in alle deelnemende landen, en kende vervolgens punten toe volgens het klassieke Eurovisie-systeem. De kandidaat waarop het meest werd gegoogled, krijgt bijvoorbeeld 12 punten.

Volgens Google krijgt Blanche zaterdag maar liefst 240 punten voor haar nummer “City Lights”, waarmee ze op een mooie derde plaats komt te staan. Daarmee doet ze het mogelijk beter dan Loïc Nottet, die in 2015 voor ons land een vierde plaats haalde met 217 punten.

De Portugees Salvador Sobral wordt zaterdag de grote winnaar met een totaal van 428 punten, voorspelt Google. De 17-jarige Australiër Isaiah krijgt 298 punten en wordt tweede.

De Nederlandse zusjes van ‘OG3NE’ eindigen volgens Google pas op een 18e plaats met 20 punten. Helemaal onderaan bengelen Noorwegen en Roemenië, met een schamele 0 op het rekest.

De Italiaan Francesco Gabbani -de man met de gorilla- is al lange tijd de favoriet bij de officiële bookmakers. Volgens Google haalt hij zaterdag echter ‘maar’ 159 punten, waarmee hij op een zevende plaats eindigt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer