Bestuurder zet auto per ongeluk in achteruit en rijdt winkel van tankstation binnen: “Reed nog maar pas met automaat”

De shop aan het tankstation Gabriëls langs de Oosterwijkseweg in Olen-centrum blijft wellicht nog een aantal dagen gesloten. De uitbaters kunnen niet anders nadat een automobilist de inkom aan diggelen reed en in dezelfde adem rekken en frigo’s vernielde.

MPH
Bron: rtv

De bestuurder had woensdagmiddag brandstof getankt en wilde met de uitbater afspraken maken om een factuur te krijgen van zijn tankbeurten. “Mijn man nodigde de klant uit om zijn voertuig niet naast de pompen te laten staan, maar een paar meter verderop te parkeren zodat de overige klanten konden tanken”, vertelt mede-uitbaatster Jaspreet Kaur.

“Bij het verplaatsen van de auto is het helemaal misgelopen. De klant had nog maar twee dagen geleden zijn handgeschakeld voertuig ingeruild voor een automaat. Mogelijk heeft een voetpedaal minder even voor verwarring gezorgd want plots gaf de man vol gas en reed hij achteruit de shop binnen.”

© RTV

In de winkel is de ravage groot. De inkomdeur werd naar binnen geslingerd, rekken met drank en snoep zijn vernield. “Gelukkig stond mijn man wat meer achteraan in de shop toen het gebeurde en kwam hij er zonder kleerscheuren vanaf. De automobilist was zwaar onder de indruk maar is niet gewond.”

Toen het ongeval gebeurde was er nog wel één vrouwelijke klant in de winkel. “Ik ken deze vrouw die geen Nederlands sprak niet”, zegt de uitbaatster. “Maar ze had zich wel bezeerd aan haar been en ook haar fiets heeft schade opgelopen. Ze is evenwel vertrokken voor we haar gegevens konden noteren. Misschien wist ze niet zo goed wat te doen, maar ze mag zich nog altijd melden.”

Donderdagmiddag was de grootste ravage opgeruimd. “Onze eerste bekommernis is de winkelruimte opnieuw op een behoorlijke manier kunnen afsluiten”, zegt de uitbaatster. “Daarna kunnen we opnieuw gaan inrichten. Er moeten zeker ook snel nieuwe frigo’s geleverd worden. Ook in de winter vragen de mensen naar gekoelde dranken en die moeten we dus kunnen aanbieden. Vandaag is het nog onduidelijk wanneer we weer open gaan. We hopen zo snel mogelijk.”

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners