Photo News / VTM
Volledig scherm
© Photo News / VTM

“Ze straffen 99 procent van de fans”: onbegrip bij supporters over zware maatregel Pro League, CEO Parys verdedigt beslissing

Na het supportersgeweld van de voorbije weken en maanden neemt de Pro League een zware beslissing. Clubs, waarvan de supporters verantwoordelijk zijn voor het tijdelijk of definitief stilleggen van een wedstrijd, zullen hun drie volgende uitwedstrijden zonder hun fans moeten afwerken. Als dat binnen het jaar opnieuw gebeurt, komen daar vijf wedstrijden bij. De nieuwe maatregel is morgen meteen van kracht. “We hopen dat we dit reglement nooit moeten toepassen, maar we moesten ingrijpen.”

131 reacties

  • Laurent Vanempten

    3 maanden geleden
    Idd Wendy. Alleen de sociale controle van supporters onderling werkt. Het is de verantwoordelijkheid van alle supporters om die zogenaamde enkelen zelf eruit te halen of te identificeren. Dan zullen ook werkelijk deze zogenaamde supporters bestraft worden. Doen ze dit niet, dan zal men idd verregaande maatregels moeten nemen.
  • Thierry Lints

    3 maanden geleden
    Net zoals in de politiek. Ze pakken het probleem niet fundamenteel aan. Ze verleggen liever de verantwoordelijkheid bij de onschuldigen.
  • Wendy Vandereyken

    3 maanden geleden
    Juiste beslissing. Wie zijn gat verbrand, moet op de blaren zitten. Zoniet denken supporters dat ze onaantastbaar zijn. Je straft er dan wel de correcte supporters mee, maar dan moeten zij maar zo fair zijn de daders aan te wijzen in hun vak. Het liep de laatste maanden echt wel de spuigaten uit.
  • Yves Cordy

    3 maanden geleden
    Mr. Parys. Ga eens vragen aan uw tegenhanger van de Engelse F.A. hoe zij het indertijd hebben opgelost. Ik herinner mij de jaren 70, 80 met de Britse hooligans (Hooligan is een Engels woord, trouwens). Bij ons in Oostende, alle supporters vanaf de boot direct op de trein (niet eerst een paar uur via 't café), naar het stadion en omgekeerd DIRECT na de match, altijd onder ZWARE politiebegeleiding. Ik kijk nu nog veel Premier league, maar zie daar geen of zelden problemen meer.
  • Michel Beys

    3 maanden geleden
    Tickets en vervoer voor de uitwedstrijden worden verzorgd door de supportersclubs niet door de club. In iedere supporters club weet men goed genoeg wie de aanstekers van het geweld zijn. Probleem is echter dat het meestal dikke vrienden en goede klanten van het plaatselijk cafe zijn. Begin er maar aan. De overheid, bond en de voetbalclubs spelen hier wel de hete aardappel door naar de supportersclubs. Men kan toch niet stellen dat iedereen straffen voor de daden van enkelingen democratisch is.