© tvo

School stelt zich burgerlijke partij in zaak van zedenfeiten rond meester T., maar krijgt nog geen inzage in dossier

Geraardsbergen -

Het Sint-Catharinacollege in Geraardsbergen stelt zich burgerlijke partij in de zaak rond meester T., de kleuteronderwijzer die is aangehouden voor zedenfeiten in basisschool De Springplank, onderdeel van het college. De school wil zo inzage krijgen in het strafdossier maar dat kan pas nadat het onderzoek is afgerond.

Jan Lion

“Via onze advocaat stellen we ons burgerlijke partij”, aldus Filip Santens, algemeen directeur van het Sint-Catharinacollege waaronder ook basisschool De Springplank valt. “We hopen zo inzage te krijgen in het dossier. Dat kan wel pas als de raadkamer de zaak doorverwijst naar het gerecht. Volgens onze advocaat kan dat nog 6 tot 8 maanden duren.”

“Dat is frustrerend, want ouders willen uiteraard zo snel mogelijk weten of hun kind een slachtoffer was”, aldus de directeur. “Bovendien voelen kinderen best wel aan dat er iets aan de hand is. Ook zij zitten met vragen.”

Focussen op Onkerzele

Het onderzoek gaat over de feiten die zich in De Springplank hebben afgespeeld. De verdachte was de voorbije jaren ook leraar in andere basisscholen van het college. “Momenteel wordt er gefocust op wat er in Onkerzele is gebeurd”, luidt het. Uit het lopende onderzoek moet blijken of er feiten in andere scholen zijn gepleegd.

Santens benadrukt dat ook ouders zich burgerlijke partij kunnen stellen als blijkt dat hun kind een slachtoffer is. De algemeen directeur stond donderdagochtend overigens de ouders op te wachten aan de poort van De Springplank, de Onkerzeelse vestiging van het college.

Lessen voortzetten

“Uit mijn contacten met die ouders blijkt vooral de onzekerheid en onduidelijkheid over wat er gebeurd is. Ze willen informatie uit het lopende onderzoek en contacteren daarvoor de politie, maar die kan hen momenteel geen verdere info verstrekken.”

In De Springplank worden de lessen en de activiteiten zo goed en zo kwaad als mogelijk voortgezet. “Ik heb een immense bewondering voor het schoolteam van Onkerzele”, zegt Santens nog. “Ze slapen niet omdat de zaak hen zo intens bezig houdt. Er is ook voor hen begeleiding ingeschakeld, maar ze staan toch elke dag weer voor de klas. De ouders stellen dat echt op prijs.” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer