© Getty Images

OH Leuven boekt opnieuw monsterverlies van 18 (!) miljoen euro, totale teller staat nu op 87 miljoen

Vandaag is de jaarrekening voor het afgelopen seizoen van OH Leuven gepubliceerd. De cijfers kleuren opnieuw donkerrood. Het boekjaar eindigt voor de Leuvenaars met net geen 18 miljoen euro verlies, waardoor er in totaal nu al 87 miljoen euro verlies is geleden sinds de komst van de Thaise eigenaar.

Jaar na jaar boekt OHL verlies. Vorig jaar ging het om 15 miljoen euro, nu dus zelfs om 18 miljoen euro. De verliezen worden wel opnieuw toegedekt door King Power, want dat voerde in december 2022 al een kapitaalsverhoging van 9.5 miljoen euro door, en afgelopen zomer deden de Thai daar nog eens 10.5 miljoen euro bij. OHL heeft daardoor een positief eigen vermogen van iets meer dan 1.5 miljoen euro.

Sinds King Power overnam in Leuven staat het totale verlies nu al op 87 miljoen euro. Een van de zaken die opvallen is het aantal personeelsleden dat maar blijft oplopen. Ondertussen gaat het al om 117 voltijdse equivalenten. Dat is te wijten aan het feit dat de vrouwenploeg en de U23 nu voltijdse profspelers zijn.

In de jaarrekening staat ook een motivatie door de club. “Ondanks dat de club in opeenvolgende boekjaren een verlies maakt, is er geen probleem qua continuïteit van OH Leuven CVBA”, klinkt het. “Deze verliezen zijn te wijten aan zware investeringen in spelers, personeel, media en infrastructuur sinds de promotie naar eerste klasse in augustus 2020. De vennootschap heeft een Financial Support letter ontvangen van King Power lnternational CO LTD ter bevestiging van de financiële ondersteuning. Deze letter of support is gedateerd op 3 februari 2023 en heeft uitwerking tot 30 juni 2024. De club voorziet een verbetering van de resultaten in de komende jaren door een positief transferbeleid, alsook door een verhoging op het gebied van commerciële inkomsten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer