© BELGA

Krijgt Koita basisplaats tegen KV Kortrijk? “Ik ben klaar om me volledig te geven”

Met een thuiswedstrijd tegen rode lantaarn KV Kortrijk krijgt STVV vrijdagavond een uitgelezen kans om de pandoering tegen Cercle Brugge uit te wissen. “Maar we mogen Kortrijk zeker niet onderschatten”, waarschuwt coach Thorsten Fink.

Pieter Vanlommel

Als STVV vrijdagavond de punten thuishoudt op Stayen, dan is het behoud zo goed als zeker voor de Kanaries. “Het zal moeilijk worden om dan nog in de play-downs te geraken”, knikte Fink donderdagmiddag op zijn wekelijkse persconferentie. “Ons eerste doel voor dit seizoen was het behoud veiligstellen, want we moesten zestien nieuwe spelers inpassen ten opzichte van vorig seizoen. Dat is niet niks. Van zodra we gered zijn, kan ik wat meer experimenteren met jongeren en met andere spelsystemen.”

Maar eerst dus maar Kortrijk opzijzetten. Dat wordt geen avondwandelingetje, denkt Fink: “Met een nieuwe coach en een paar nieuwe spelers verwacht ik een moeilijke wedstrijd. Maar ik ben zeker dat we kunnen winnen als we onze normale kilometers maken die bij onze speelstijl horen. In de match tegen Cercle was dat niet het geval. Toen liepen we maar 115 kilometer, terwijl dat normaal 125 is. Dat duidt erop dat we niet fris genoeg waren. Vrijdagavond verwacht ik een ander gezicht van mijn team. Op training toonde iedereen zich alvast scherp, dat stemt me optimistisch.”

© BELGA

Koita: “Rust was nodig na Afrika Cup”

Bij de Kanaries wordt topschutter Aboubakary Koita opnieuw aan de aftrap verwacht nadat hij in de voorbije twee wedstrijden als supersub werd gebruikt door Fink. “Dat was ook nodig, want na een zware Afrika Cup had ik nood aan wat rust”, reageert Koita. “Ik speelde er vier intense wedstrijden en dat liet zich voelen in mijn lichaam. Nu ben ik weer helemaal klaar om me volledig te geven voor STVV. Te beginnen tegen Kortrijk. We zullen er vanaf minuut één moeten staan, want iedereen verwacht zich aan een moeilijke wedstrijd.”

Aangeboden door onze partners