REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Vliegmaatschappij gaat passagiers wegen voor vertrek

De Finse luchtvaartmaatschappij Finnair is deze week begonnen met het wegen van passagiers die aan boord gaan van hun vliegtuigen. Het gaat om een proefproject voor vrijwilligers op de luchthaven van Helsinki. Doel is om beter het gewicht van de vracht van vliegtuigen te kunnen inschatten voor ze vertrekken.

19 reacties

  • Marianne Van den Lemmer

    3 maanden geleden
    Weer een mooie aanmoedigingspremie om toch maar die 10 kilo te gaan vermageren. Goed voor mij en mijn portemonnee.
  • Gino Denil

    3 maanden geleden
    Is niet eerlijk. Moet dan zijn prijs gekoppeld aan gewicht/lengte. Want je kan er weinig aan doen als je korter of langer bent. Maar je kan doorgaans wel vermageren als je te dik bent. En dan moet je bij meer gewicht ook een ruimere plaats krijgen.
  • Yvan Vermeylen

    3 maanden geleden
    Als je dit weer allemaal leest....Het is gewoon om een nieuw gemiddeld gewicht voor een man, vrouw en kind te krijgen. Om dan een veilige loadsheet te kunnen maken. Als je dat nuet doet, dan eindigt je vlucht tegen de kerktoren van Steenokkerzeel. Heeft niks te maken met dik of niet dik.
  • Jo Peeters

    3 maanden geleden
    Nieuwe prijszetting: de prijs voor een vlucht niet per zitje maar per gewicht dat je meeneemt. Dus het gewicht van de persoon plus al zijn bagage. De grote koffers en de dubbele handbagage zal vlug verminderen of verdwijnen.
  • Jo Peeters

    3 maanden geleden
    Dat wordt tijd. Waarom moet een persoon van 120 kg maar evenveel betalen als een persoon van 60 kg?