Archiefbeeld productie Audi Q8 e-tron in de Audi fabriek in Brussel
Volledig scherm
Archiefbeeld productie Audi Q8 e-tron in de Audi fabriek in Brussel © BELGA

“Geen sprake van sluiting Audi Brussels”: fabriek blijft zeker tot 2027 open

De fabriek van Audi Brussels in Vorst zal nog zeker tot 2027 open blijven om de elektrische Q8 e-tron te produceren, dat meldt De Morgen. Er werd gevreesd voor een sluiting van de fabriek na het nieuws dat het model in Mexico geproduceerd zou worden. Maar daarvan is, zeker tot 2027, geen sprake van, bevestigden de vakbonden na afloop van een ondernemingsraad.

17 reacties

  • Erwin De Meyer

    3 maanden geleden
    Ahja , uitstel van executie
  • Gaston Batsleer

    3 maanden geleden
    Deze fabriek gebruiken om alle nieuwe investeringen, productietechnieken, te testen die ze dan in buitenland direct kunnen implementeren. Vergeet niet dat een CEO van een wereldfirma (VW groep) alle managementkneepjes van het vak kent en met zijn advocaten de Belgische wetgeving wel zal uitpluizen om optimaal geld uit de fabriek te halen en minimaal te moeten betalen. De politiek? Stond er bij en keek er naar zoals bij Ford, GM, ...
  • Ivan Hessels

    3 maanden geleden
    Dit zal dan onze laatste autofabriek zijn die België verlaat naar lage loonkosten landen??? Wat gaat die vakbond dán doen? Technisch werkloos? Wie betaalt hen???
  • Frederic Franke

    3 maanden geleden
    Bedrijven profiteren van het stelsel van tijdelijke werkloosheid.... Kan een gewone burger ontslag nemen en een tijdelijke werkloosheid vragen om een betere job te zoeken? Nee op die vraag, maar met uitzondering zoals politiekers gaat dit wel.
  • Wesley Kenis

    3 maanden geleden
    Het zelfde scenario als Ford Genk word dit: eerst de boel "afbouwen" tot ze onder de wettelijke grens van de wet Renault zitten en dan de deur dicht....om hier te vertrekken hebben ze alle tijd, om hier te starten moet je al veel geluk hebben om de eerste 3 jaar te overleven!!