Ga naar de inhoud

Tina en Milo vormen het mascotteduo voor de Winterspelen van 2026

 do 8 februari 2024 16:54
Tine en Milo staan met de arm om elkaar. Tina is een witte hermelijn, Milo een bruine. Ze zijn omringd door hun schattige vriendjes: The Flo.
Tina en Milo met hun vriendjes, The Flo.

De organisatie van de Olympische Winterspelen van 2026 in Milaan en Cortina (Ita) heeft haar mascottes bekend gemaakt. Hermelijnen Tina en Milo, broer en zus, worden de belichaming van het grootste wintersportevenement ter wereld.

Dieren en mascottes, in de sport zijn ze onafscheidelijk.

 

Voor de Olympische Winterspelen van 2026 is dat niet anders. Milo en Tina, wiens namen verwijzen naar de organiserende steden Milaan en Cortina, zijn twee hermelijnen en staan symbool voor de normen en waarden die de organisatie wil uitstralen.

 

"Hermelijnen zijn met hun levendigheid en snelheid de ideale belichaming van de moderne Italiaanse spirit: ze zijn curieus, kunnen hun vacht van kleur doen veranderen en passen zich goed aan aan hun omgeving."

 

"Tina en Milo zijn heel gelijkaardig, maar niet identiek. Ze dragen de sterke boodschap van inclusie en optimisme."

 

De witte hermelijn, Tina, is de mascotte van de Olympische Spelen. Haar broer Milo, de bruine hermelijn, die van de Paralympische Spelen. 

 

"Tina houdt van verandering. Ze is ervan overtuigd dat verschillen een aanwinst zijn en dat we enkel kunnen groeien door elkaar met respect, openheid en curiositeit te benaderen."

 

"Milo werd geboren met slechts een been. Met een beetje vindingrijkheid en veel wilskracht gebruikt hij zijn staart nu om elk obstakel te overwinnen. Hierdoor is zijn diversiteit een kracht geworden."

 

De Olympische Winterspelen zullen plaatsvinden in 2026 van 6 tot 22 februari, de Paralympische Winterspelen starten 2 weken later op 6 maart en eindigen op 15 maart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee jaar geleden won België met Bart Swings en Hanne Desmet 2 medailles. Swings won goud op de massastart, Desmet eindigde als derde op de 1.000 meter shorttrack.

 

In Italië maken de medaillewinnaars van Peking opnieuw kans op het podium. Met Loena Hendrickx is het aantal medaillekandidaten zelfs toegenomen, ook Stijn Desmet is een kandidaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.