Restaurant Troubadour in Berchem sluit na meer dan 30 jaar de deuren: “Niet eenvoudig om afscheid te nemen”

Berchem -

Het bekende restaurant Troubadour in Berchem sluit zijn deuren. John Verbeeck, de eigenaar van het restaurant, moet het hoofd bieden aan “gezondheidsuitdagingen”, zo valt te lezen op de website. “Hij heeft tijd nodig om te herstellen.”

emke
Bron: ATV

Het restaurant vierde in september nog zijn dertigjarig bestaan, maar door gezondheidsproblemen is de eigenaar nu genoodzaakt om de zaak te sluiten. “We delen het nieuws van de sluiting met gemengde gevoelens”, klinkt het. “Onze geliefde eigenaar wordt geconfronteerd met gezondheidsuitdagingen en hij heeft nu toegewijde tijd nodig voor herstel.”

Het team schrijft er nog bij dat ze alle vertrouwen heeft dat Verbeeck zal herstellen en dat ze hopelijk samen in de toekomst aan een nieuw hoofdstuk kunnen beginnen. “Het is niet eenvoudig om afscheid te nemen van iets dat zo dierbaar is voor onze harten, maar we geloven in de kracht van hoop en de belofte van een betere toekomst. Hoewel dit hoofdstuk wordt afgesloten, kijken we uit naar de mogelijkheden die voor ons liggen.”

© Jan Van der Perre

Het team richt zich ook rechtstreeks naar de klanten en bedankt hen voor de afgelopen jaren. “Terwijl we onze laatste buiging maken, nodigen we jullie uit om te deken aan de prachtige momenten die binnen deze muren zijn gedeeld. We uiten onze diepste waardering voor jullie steun en begrip tijdens deze bitterzoete tijd. We zijn voor altijd dankbaar voor de liefde die jullie ons hebben getoond, en we koesteren de hoop dat onze paden elkaar in de toekomst opnieuw zullen kruisen.”

John in volle actie op de plek waar hij het liefste is: tussen zijn klanten.© Jan Van der Perre

Troubadour was na dertig jaar een gevestigde waarde in Antwerpen. Verbeeck verwende zijn klanten met lekker eten en een flinke portie gastvrijheid. Hij schoof bij elke klant mee aan tafel om het menu mondeling te overlopen. “De mensen die komen, die zie ik graag”, zei hij toen in een interview met deze krant. “Ik moét het op die manier doen, op een andere manier kan ik het niet. Je moet de wil hebben om de mensen te soigneren als ze bij u zijn. Vanaf het moment dat het aanvoelt als een zakelijke transactie, dan is het niet meer echt.”

LEES OOK. Restaurant Troubadour van John Verbeeck is dertig jaar open: “Ik moét mijn klanten graag zien, ik kan het niet op een andere manier”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV