Snoop Dogg klaagt supermarktketen Walmart aan

De Amerikaanse rappers Snoop Dogg en Master P klagen supermarktketen Walmart en ontbijtgranenproducent Post Foods aan. Ze beweren dat de twee bedrijven samenspanden om hun ontbijtgranenmerk Snoop Cereal uit de rekken te houden.

Bron: BELGA

Volgens de aanklacht was Post Foods uit op een volledige overname van het Snoop Cereal-merk. Broadus Foods - het bedrijf van Snoop Dogg (van wie de echte naam Calvin Broadus is) en Master P (Percy Miller) - weigerde dat echter, waarna beide bedrijven een akkoord sloten waarbij Post de productie en de distributie op zich zou nemen voor de helft van de opbrengst.

Broadus stelt dat Snoop Cereal na een paar maanden echter niet meer te vinden was in de rekken van Walmart. De retailer zou de ontbijtgranen op vraag van Post in het magazijn houden om de verkoop te doen kelderen, luidt het.

“Omdat Snoop Dogg en Master P weigerden om Snoop Cereal volledig te verkopen, ging Post een valse overeenkomst aan zodat ze Broadus Foods uit de markt konden verdringen, om te voorkomen dat Snoop Cereal verkocht of geproduceerd zou worden door een concurrent”, stelt Broadus. Het bedrijf heeft het over een “duivels” complot.

De aanklacht is ingediend bij een districtsrechtbank in de staat Minnesota. Het bedrijf van Snoop Dogg wil dat de zaak door een jury wordt behandeld en eist een schadevergoeding.

Walmart liet in een reactie weten dat het grote waarde hecht aan zijn relaties met leveranciers en dat er veel factoren zijn die verkoopscijfers bepalen. Post benadrukt dan weer dat het zelf ook “aanzienlijke investeringen” heeft gedaan in Snoop Cereal en “even teleurgesteld is dat de consumentenvraag niet aan de verwachtingen voldeed”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer