© Shutterstock

40 van de succesrijkste vrouwen ter wereld sieren samen de cover van Vogue: “Niemand anders zou dit voor elkaar krijgen”

Serena Williams, Victoria Beckham, Oprah Winfrey en 37 andere van ’s werelds succesrijkste vrouwen sieren in maart de cover van de Britse Vogue. Aanleiding is het afscheid van hoofdredacteur Edward Enninful.

mts
Bron: Vogue, The Guardian

Wie zou er pronken op de laatste cover van Edward Enninful, na ruim zes jaar hoofdredacteurschap? Niet één maar wel veertig sterren, zo blijkt. Naast de drie voorgenoemde namen gaat het ook nog om onder anderen Naomi Campbell, Cindy Crawford, Jane Fonda, Kate Moss, Anya Taylor Joy, Dua Lipa, Gigi Hadid, Cara Delevingne en Selma Hayek. Allemaal vrouwen die al eerder tijdens het hoofdredacteurschap van Enninful de cover van de Britse Vogue sierden.

Het moet een bijzonder lastige karwei geweest zijn om veertig van zulke grote namen op hetzelfde moment op dezelfde plaats te krijgen. De fotoshoot, in goede banen geleid door de Amerikaanse fotograaf Steven Meisel, vond plaats in een studio in New York. Alle modellen dragen een ensemble in zwart of wit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vogue noemt de cover op Instagram “het einde van een tijdperk”. “Verbonden door pracht, vastberadenheid en een eerdere verschijning op de cover, kwam een zusterschap van megasterren bijeen voor een once-in-a-lifetime fotoshoot”, klinkt het. Niemand anders dan Enninful zou “veertig van de grootste talenten uit de mode, Hollywood en daarbuiten in één ruimte kunnen krijgen”, schrijft het blad.

Enninful werd in 2017 de eerste mannelijke en de eerste zwarte hoofdredacteur van de Britse Vogue. Die titel draagt hij niet langer, maar hij blijft wel bij verbonden met Vogue als creatief en cultureel adviseur. In juni vorig jaar maakte Enninful bekend dat hij een stapje terug zou zetten. Hij wordt opgevolgd door Chioma Nnadi.

Edward Enninful.© Julie Edwards/LFI/Avalon

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer