© Isosport

REACTIES. Emma Meesseman trots op Belgian Cats ondanks zure nederlaag, Julie Vanloo: “Hebben getoond dat we op de Spelen horen te staan”

De Belgian Cats gingen donderdagavond strijdend ten onder tegen het sterrenteam van de Verenigde Staten. Na een wervelende partij slikten onze basketvrouwen de beslissende tegentreffer op de buzzer en dus was de teleurstelling groot na afloop. De reacties.

Quinten Torfs

Na afloop was Emma Meesseman de eerste die reageerde op de nederlaag. “Op deze manier in deze zaal... we hebben er een basketfeest van gemaakt. Deze match moeten we nu uit ons hoofd zetten. We hebben ervan genoten en speelden voor een fantastisch publiek. We hebben getoond dat we hier thuishoren”, aldus een zichtbaar teleurgestelde, maar ongelooflijk trotse Meesseman voor de camera van Sporza.

“Het kwam op details aan. Details waar we aan moeten werken, dat weten we. Aan onze eindfase bijvoorbeeld. Dat is een duidelijk werkpunt voor komende zomer als we ons kwalificeren. Het was een mooie wedstrijd, waar we uit moeten leren. Al kan Amerika er ook iets uit leren”, lachte de power forward van de Belgian Cats, die diep vanbinnen ook nog nagenoot van de zinderende partij tegen de VS. Meesseman deelde vervolgens ook complimenten uit aan de tegenstand, maar ook vooral aan de eigen Cats. “Terugkomen van een achterstand lijkt zo gemakkelijk voor hen. Op enkele minuten tijd zijn ze terug in de wedstrijd. Ik ben heel trots op onze bank. Ze hebben zich super getoond. Ik ben trots op iedereen. We hebben super gespeeld tegen misschien wel de toekomstig olympisch kampioen. Voor drie dagen training gehad te hebben… niet slecht.”

De Belgian Cats swingden in het Antwerpse Sportpaleis en grepen de Amerikaansen meteen naar de keel. Maar hoe dan? “Het was belangrijk om te blijven bewegen, daar hebben we echt op gehamerd. Dat was mooi om te zien”, analyseerde Meesseman achteraf. “Het voelde alsof iedereen gescoord heeft vandaag. We waren zo blij voor elkaar en we zijn blijven gaan.”

Meesseman blikte eveneens ook nog vooruit naar de komende confrontaties in de groepsfase van het olympisch kwalificatietoernooi. En dat wordt geen makkie volgens onze landgenote. “Ik heb de vorige match gezien (tussen Nigeria en Senegal, red.), die tegenstanders mogen we niet onderschatten. De twee komende wedstrijden zijn we allesbehalve op ons gemak. Het doel vandaag was om beter te zijn op het einde van match dan in het begin. En dat is gelukt, denk ik. Maar we hebben vandaag allemaal lang gespeeld dus hopelijk doet dat ons niet te veel pijn. Ik wil de mensen oproep om morgen en zondag ook te komen. Dit is ongezienin België.”

© BELGA

Julie Vanloo: “Hebben getoond dat we op de Spelen horen te staan”

Teleurstelling, dat gevoel overheerste bij Julie Vanloo na de nipte nederlaag tegen de Verenigde Staten. “Zo’n groot land, al een hele tijd niet meer verloren: dit had een zege voor de geschiedenisboeken kunnen zijn”, aldus Vanloo. “Tuurlijk zijn we ontgoocheld.” Vanloo was de spilfiguur in de zeer sterke eerste helft van de Belgian Cats. “Ik denk dat iedereen in de zaal hoopte op een goede match, maar niet zozeer een resultaat. Maar hoe we de VS meteen naar de keel grepen, hoe we niet plooiden, hoe we tot het eind cool bleven: we mogen echt trots zijn op deze prestatie.”

Volgende doel: winnen tegen Senegal en Nigeria, twee wedstrijden waar er wel druk op zit. “En dat maakt het anders”, zegt Vanloo. “Maar we gaan die matchen met heel veel vertrouwen tegemoet. We hebben vandaag getoond dat we op de Olympische Spelen horen te staan. En dat we daar ambitie mogen hebben. We moeten geen schrik hebben van Senegal en Nigeria. De manier waarop wij nu aan het spelen zijn: de Cats mogen niet ontbreken in Parijs. Meer dan ooit.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer