Extra zuur voor Belgian Cats: herhaling toont dat beslissende treffer van VS niet had mogen tellen

De Belgian Cats verloren, na een dijk van een wedstrijd, in de allerlaatste seconde van de Verenigde Staten, en blijven achter met een zure nasmaak. Niet alleen omwille van het teleurstellende resultaat (81-79), ook omdat de beslissende treffer van de VS eigenlijk niet had mogen tellen.

Quinten Torfs en Patrick Ceulemans

De fans in het Sportpaleis en de Belgian Cats hielden hun adem in. De refs troepten samen om te oordelen of de treffer van Stewart nog wel binnen tijd was. Helaas voor onze basketvrouwen was dat het geval en dus won de VS in extremis de eerste groepswedstrijd op het olympische kwalificatietoernooi. Maar had de wedstrijdleiding niets over het hoofd gezien?

Jazeker. In aanloop naar de korf stond Kelsey Plum met haar voet op de lijn. En op de lijn staan, staat gelijk aan buiten het speelveld staan. Volgens het reglement mogen de refs dergelijke fase niet beoordelen achteraf, tot ongenoegen van Julie Vanloo. “Ik zag de voet (van Plum, red.) buiten gaan. Ik ben bijna zeker dat ze buiten stond. Spijtig genoeg bestaat de VAR hier niet”, hekelde Vanloo.

LEES OOK:

• Wat een domper! Belgian Cats waren zó dicht bij superstunt tegen topland VS, maar verliezen in allerlaatste seconde (81-79)

• De Croo en De Wever tekenen present op wedstrijd van Belgian Cats tegen VS: “Nog nooit zoiets gezien”

• REACTIES. Trotse Emma Meesseman verbijt teleurstelling na zure nederlaag tegen VS, Julie Vanloo: “Hebben getoond dat we op de Spelen horen te staan”

Plum staat met haar voet op de lijn.© cpm

Wit op wit: Plum staat duidelijk op de lijn.© cpm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal