© Joris Herregods

Twee politiemannen schuldig aan toebrengen van slagen aan vrouw, maar krijgen opschorting van straf

Kruibeke -

Twee inspecteurs van de politiezone Kruibeke-Temse zijn door de rechtbank schuldig bevonden aan het toedienen van opzettelijke slagen aan een vrouw. Ze kregen opschorting van straf.

Bron: Eigen berichtgeving

De vrouw moest op 15 oktober 2020 van het politiekantoor naar het algemeen ziekenhuis Rivierenland in Rumst worden overgebracht, omdat ze zichzelf in een politiecel had verwond. Er zou een collocatieprocedure opgestart worden.

Vier verpleegkundigen verklaarden later dat één inspecteur de geboeide vrouw één of meerdere keren opzettelijk met haar hoofd tegen de grond sloeg. Ook een spoedarts stelde vast dat de vrouw ernstig gewond was, en een enorme zwelling aan het oog vertoonde. Volgens de verdediging gebeurde dat omdat de vrouw agressief was tegen de inspecteurs.

In het proces-verbaal dat de twee nadien opstelden, was daarover niets te lezen. De rechtbank van Mechelen spreekt in haar vonnis over een gebrek aan normbesef. De twee beklaagden werden schuldig bevonden aan het toedienen van opzettelijke slagen, en aan het vervalsen van authentieke en openbare documenten. Ze krijgen echter geen straf: de rechtbank gelast de opschorting van straf. De twee hebben een blanco strafblad, en de rechtbank hield ook rekening met de moeilijke context. (cel)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer