Colruyt waarschuwt voor valse wedstrijd: “Telefoons en mails komen niet van ons”

© BELGA

Supermarktketen Colruyt waarschuwt voor een valse wedstrijd die momenteel de ronde doet. Via telefoons en e-mails kan u een waardebon winnen om te gaan winkelen. “Maar die telefoons en mails komen niet van ons.”

Guy Stevens

“Klanten melden ons dat ze opgebeld worden en e-mails ontvangen uit naam van Colruyt”, zegt Guy Elewaut, directeur Marketing bij de Colruyt Groep. “Ze krijgen te horen dat ze kans maken om een waardebon van Colruyt te winnen. Deze telefoontjes en e-mails komen niet van Colruyt, het gaat om een valse actie.”

Wie zo’n e-mail of telefoon krijgt, gaat daar best niet op in en doet er goed aan geen persoonlijke informatie door te geven.

Wie het slachtoffer wordt, kan klacht indienen bij de Ombudsdienst voor Telecommunicatieof bij de FOD Economie, met vermelding van het telefoonnummer dat je opbelde.

Donderdag maakte ook de Efteling al melding van een valse actie. Het Nederlandse pretpark kreeg de afgelopen dagen bijzonder veel vragen van ‘gelukkige winnaars’ van een zogezegde Facebookactie voor gratis tickets. Het Nederlandse pretpark is daar allerminst blij mee. “Dit is géén officiële actie!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen