Ga naar de inhoud

Wout van Aert verbindt Strava met Nederlandstalige muziek: "Het is een uitdaging geworden"

 vr 9 februari 2024 08:27
Ook Sam Gooris en zijn Basketsloefkes zijn al de revue gepasseerd.

Zondag begint Wout van Aert aan zijn seizoen in de Clasica Almeria. Van Aert stoomt zich klaar op Mallorca en al zijn volgers kunnen zijn trainingen netjes bekijken op Strava. Voor de titels zoekt en vindt Van Aert zijn inspiratie met een knipoog in de Belgische en Nederlandse muziek.

"En haten was nog geen nationale sport."

"Luister agent, het is een veel te mooie dag."

"Lap, daar hebt het, wat hadde gedoegt."
 

Wie de jongste dagen op de Strava-files van Wout van Aert is gebotst, zal toch even met zijn wenkbrauwen hebben gefronst.

 

Dichterlijke vrijheid van Van Aert? Een verborgen boodschap? Bij Studio Brussel legde hij uit hoe hij de mosterd haalde bij Nederlandstalige zangers.

Het begon allemaal met een nummer van Fixkes.

"Het is een beetje uit de hand gelopen", vertelde Van Aert. "Ik maak er al langer een sport van om trainingen een bijzondere naam te geven."

 

Van Aert zit al ruim een week op Mallorca met ploegmaats Tiesj Benoot en Julien Vermote. "Bij onze eerste training waren we Kvraagetaan van Fixkes aan het zingen."

 

"Dat was blijven hangen en vaak gebruik ik dan zoiets voor de titels op Strava. Toen kwam ik op het idee om alle trainingen op Mallorca als titel een zin uit een Nederlandstalig lied te geven."

 

"Het is wel een uitdaging geworden", gniffelt Van Aert, die al leentjebuur speelde bij het repertoire van onder meer Yevgueni, Sam Gooris en Samson en Gert. 

 

"Als ik leuke woorden zie of mooie rijmen, zoals Sam Gooris onnavolgbaar kan, dan vind ik dat fantastisch."

 

De ochtendploeg van StuBru had gisteren al voorgesteld om de songteksten van Pommelien Thijs als inspiratie te gebruiken en Van Aert gehoorzaamde prompt.

 

"Neen, puur toeval", antwoordde hij vanochtend. "Maar ik ben zeker fan van Pommelien. Ze stond op de lijst."

Een van de jongste aanwinsten: Samson en Gert.

Zondag rijdt Van Aert dus zijn eerste koers. Hij vertoeft al ruim een week op Mallorca. "Ik heb hier een fantastische periode gehad met supergoed weer. Ik heb het naar mijn zin", gaf hij nog mee.

Gerelateerd: