Peter Van Asbroeck in ‘Milo’© VTM

11 jaar geleden verdween hij van het scherm, nu is Peter Van Asbroeck weer te zien op tv: acteur krijgt rol in telenovelle ‘Milo’

Met rollen in onder andere ‘Familie’, ‘Thuis’ en ‘F.C. De Kampioenen’ bouwde Peter Van Asbroeck (61) een mooie acteercarrière uit. Maar 11 jaar geleden verdween de acteur plots van het scherm. Daar komt nu verandering in met zijn rol in ‘Milo’, de nieuwe telenovelle op VTM.

vea

Op 13 februari doet Van Asbroeck zijn intrede in de VTM-novelle, waarin popsensatie Camille de hoofdrol vertolkt. Hij zal de rol van Frederiek Sabbe voor zijn rekening nemen. Een vlotte veertiger met een accountant bedrijf, die het hoofdpersonage Milo in dienst neemt.

Maar met die rol is Van Asbroeck niet aan zijn proefstuk toe. Al in de jaren 90 acteerde hij in series als ‘Buiten de zone’ en ‘Wittekerke’. Later volgden kleppers als ‘Thuis’ en ‘Familie’. En ook in het presenteren is hij thuis. Velen herkennen Van Asbroeck wellicht nog als de stem van ‘Komen eten’.

Peter Van Asbroeck in 2012.© VT4

Maar zo’n 11 jaar geleden, in 2013, kwam er plots een einde aan die televisiecarrière. “Ja, het klopt, op tv-vlak heb ik de voorbije 11 jaar niks meer gedaan. Ik kan me dan ook levendig voorstellen dat heel wat mensen zich zouden afvragen wat ik sindsdien nog gedaan heb. En of ik nog wel leef”, vertelt Van Asbrouck bij HLN. Maar daar is volgens hem een heel logische uitleg voor. “De verklaring is simpel. In 2013 liep mijn exclusiviteitscontract bij VT4 af. Ik bleef nadien wel degelijk nog bezig, maar veel minder zichtbaar voor het brede publiek.”

Maar er zou ook een andere reden mee kunnen spelen in zijn vertrek van televisie. In 2010 raakte Van Asbroeck betrokken bij een ongeval waarbij een dodelijk slachtoffer viel. Hij reed met zijn wagen een fietser, die de klap niet overleefde. Daarvoor werd de acteur in 2012 als enige schuldig voor bevonden. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en werd veroordeeld tot drie maanden celstraf met uitstel en een geldboete van 4.125 euro. Niet lang na zijn veroordeling verdween hij van het scherm.

Peter Van Asbroeck en Camille in ‘Milo’© VTM

Na zijn vertrek bij VT4 besloot hij een totaal andere weg in te slaan en zijn passie voor koken te volgen. De start van dat avontuur vond hij bij zijn laatste tv-programma bij VT4 ‘Peter versus de rest’, een programma opgenomen in Zuid-Afrika. “In het bedrijvencentrum in Kaapstad, waar ik toen werkte, kwam een mooi pand vrij en met een zakenpartner startte ik daar een cateringbedrijf op. Dat was geen grote droom van mij, maar eerder een avontuur waar ik toevallig ben ingerold. Maar ik zag het helemaal zitten”, klinkt het nog bij HLN.

Die periode omschrijft de acteur zelf als “heel boeiend”, maar na 4 jaar zette hij een punt achter het kookavontuur en richtte hij zich weer volledig op zijn acteercarrière. Sindsdien focust hij zich weer meer op acteerwerk, al was hij voorlopig nog niet opnieuw op het grote scherm te zien. “Ik speel vooral bij het Farcetheater twee tot drie producties per jaar. En ik treed daarnaast ook nog op met mijn solovoorstelling: ‘De wondere wereld van de televisie’. Je merkt het: ik ben nog niet met pensioen”, aldus Van Asbroeck.

Nieuw rol

Nu lonkt de tv-wereld opnieuw voor Van Asbroeck. “De voorbije jaren was ik enkel kort te zien in ‘De buurtpolitie’. ‘Milo’ is dus mijn eerste, echte gastrol in meer dan 10 jaar. Ik heb het tv-werk al die tijd niet echt gemist, want ik heb mijn handen vol en was niet op zoek naar nieuwe rollen. Ik blijf er wel voor openstaan en was ook blij toen ik voor deze rol in ‘Milo’ werd gebeld. Dat betekent immers dat ze me nog altijd niet vergeten zijn” zegt hij bij HLN. “Elke nieuwe opdracht is welkom en kan de routine wat doorbreken, maar ik besef dat ik als zestiger in een ander stadium zit en niet meer op nog veel grote rollen moet hopen. Ik heb mijn hoogdagen gehad en snap dat mijn momentum voorbij is. Geen probleem. Ik voel me goed in het theater en heb televisie niet nodig voor mijn geluk”, voegt hij er nog aan toe.

© VTM

In ‘Milo’ vertolkt Van Asbroeck de rol van Frederiek Sabbe, een veertiger. “Een mooi compliment voor mij, want ik ben er tenslotte al 61”, klinkt het. Na zijn lange afwezigheid op televisie, werkt hij voor het eerst ook samen met de nieuwe garde aan jonge acteurs. “Ik ben onder de indruk van hoe professioneel en talentvol die allemaal zijn.” Ook over de popster Camille, spreekt Van Asbroeck vol lof. “Camille kende ik niet persoonlijk, maar natuurlijk wel van naam. Ze maakt een heel sympathieke indruk op mij. Het verbaast me hoe professioneel die wel is en hoe goed voorbereid ze altijd op de set verschijnt. Amai. Ik vind haar heel straf. Ze is slechts 22, maar weet heel goed wat ze wil. En ze laat zich daarbij ook goed omringen. Op haar leeftijd stond ik nog niet zo ver en was ik vooral een ongeleid projectiel. (lacht) Ik snap ook dat Camille een ster is. Ze is niet alleen mooi, maar ook erg talentvol. Acteren, zingen, dansen: ze kan en doet het allemaal. Chapeau.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER