Paul de Leeuw© IMAGEGLOBE

Ook presentator Paul de Leeuw in opspraak wegens grensoverschrijdend gedrag

Een regisseur van het Nederlandse televisieprogramma ‘Niet klein te krijgen’ is daar vorig jaar opgestapt na een confrontatie met presentator Paul de Leeuw. Dat meldt de Telegraaf. De Leeuw uitte naar verluidt zijn onvrede “met stemverheffing” richting de regisseur “op een manier die niet passend is binnen een werksituatie”. De presentator excuseerde zich later wel voor het incident.

jvh
Bron: De Telegraaf, AD

Zender BNN/Vara bevestigde donderdag een bericht over het nieuws van AD. De regisseur in kwestie doet sinds het incident de montage van het programma. De producent van Niet klein te krijgen stelt met klem dat “dit soort incidenten gedurende de verdere draaiperiode niet meer is voorgekomen”. De Leeuw werkt momenteel aan een tweede seizoen van het programma.

LEES OOK. Nederlandse comédienne maakt zich boos over wantoestanden bij NPO in virale video: “Zijn jullie van de pot gerukt?!”

BNN/Vara laat in een reactie weten dat “overal waar mensen samenwerken weleens incidenten plaatsvinden, het gaat erom dat vervolgens gehandeld wordt en dat er geen cultuur kan ontstaan waarin grensoverschrijdend gedrag genormaliseerd wordt. Een stevige discussie met stemverheffing of een onvertogen woord kan gebeuren. Dan is het belangrijk dat het uitgesproken wordt, er excuses gemaakt worden, en iemand het in het vervolg beter doet. Dat is hier gebeurd.”

LEES OOK. Van medewerkers bij de keel grijpen tot vulgaire verzoeken: nieuw rapport vol expliciete verhalen over Nederlandse omroep

Een commissie constateerde vorige week in haar langverwachte rapport dat er veel verbeterd moet worden aan de werkcultuur bij de Nederlandse publieke omroep. Dat onderzoek werd ingesteld nadat verschillende misstanden op de werkvloer bij het programma De wereld draait door aan het licht kwamen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER