Ruslandexpert Ria Laenen over Tucker Carlsons (rechts) gesprek met de Russische president: “Poetins boodschap zál aanslaan bij het Trump-kamp.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ruslandexpert Ria Laenen over Tucker Carlsons (rechts) gesprek met de Russische president: “Poetins boodschap zál aanslaan bij het Trump-kamp.” © via REUTERS / Jan De Meuleneir / Photo News

Na zeldzaam interview met Poetin: wat moeten we onthouden? Ruslandkenner: “Als hij zegt dat hij Letland niet viseert, moeten de alarmbellen afgaan”

Tucker Carlsons gesprek met Vladimir Poetin werd een twee uur durende slaapverwekkende (valse) geschiedenisles. Zodat u het niet hoeft te doen, vroegen wij Ruslandexpert Ria Laenen (KU Leuven) het interview te doorploegen. Wat blijft haar bij? Moeten we Poetin geloven als hij zegt dat hij nooit Polen of Letland zal aanvallen? En speelt dit in de kaarten van Donald Trump? “Poetin heeft altijd ontkend Oekraïne te zullen aanvallen. Toch deed hij het.”

19 reacties

  • Jan Van der Meulen

    3 maanden geleden
    Raar dat we weer moeten luisteren naar iemand die Putin beter denkt te kennen dan hij zichzelf. Je mag een hekel aan hem hebben maar hij is echt niet gek. Een derde wereld oorlog ziet hj niet zijn zitten.
  • Herman Daneels

    3 maanden geleden
    hoe zou Poetin reageren dat de hoofdstad van Rusland terug naar Kiev moet komen, ook dat is geschiedenis nog van voor het Russisch rijk. jammer dat die Carlson die vraag niet mocht stellen.
  • Dirk Baeten

    3 maanden geleden
    Het is vooral duidelijk dat blijven vechten nu niets gaat oplossen. Er was bijna een vredesakkoord in 2022, maar Oekraïne terug zich terug onder druk van USA/VK, die dachten dat ze Rusland konden verslaan. Wat er verder waar of niet waar is over de geschiedenis, doet er niet veel toe als ieder van zijn eigen waarheid overtuigd blijft. Je kan alleen proberen via diplomatie naar vrede te streven nu. Dit zoals Ruslandkenner Katlijn Malfliet twee jaar geleden ook al zei.
  • Marc Fonteyne

    3 maanden geleden
    Putin is old-school KGB. Desinformatie, is al in de tijd van de aankoop van de F-16, via de zogenaamde vredesbewegingen, de taktiek van de Russen geweest. De aankoop van de eeuw, werd ertoen gezegd. Ik was tien scholier. We zijn nu 40 jaar verder, en nog altijd gebruiken de Russen de leugen, om verwarring te zaaien. Het is toch Medvedev zelf, die al ongeveer 100 keer gedreigd heeft met kernwapens....Niemand anders dan de Russen dreigen. Russische taktiek is al 75 jaar niet veranderd.
  • Eric Grosemans

    3 maanden geleden
    De waarheid volgens Poetin. Waarheid in het Russisch is "pravda." Destijds was er de staatskrant die ook zo heette, algemeen was bekend dat daar allesbehalve de waarheid in stond. Zo moeten we Poetins waarheid ook bekijken.